29 Νοε 2011

Χρήστος Αηδόνης : Μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι εγκαινιάζεται η διαδικασία σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και τ. Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, μετά την έκδοση απόφασης που ορίζει την χρηματοδότηση της μελέτης και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της σύνδεσης της Δράμας με τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Αγωνιζόμενος για ένα από τα βασικά έργα υποδομής για το νομό μας και κάνοντας πράξη μία από τις βασικές πολιτικές μου δεσμεύσεις, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι εγκαινιάζεται η διαδικασία σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό.


Μετά από συντονισμένες και επίμονες ενέργειες, με το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τη συμβολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Γιαννακίδη , τους αρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους και με τη συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου  εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του τμήματος της Εγνατίας οδού μεταξύ Δράμας -Καβάλας.

Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει την χρηματοδότηση για εκπόνηση της μελέτης στον οδικό άξονα  Ε61 στο τμήμα ΅Δράμα - Καβάλα΅  μήκους 30km και κόστους 5 εκ. ευρώ περίπου.

Επιπλέον  η απόφαση εξασφαλίζει ότι το τμήμα ΅Δράμας -Αγ.Αθανασίου΅ μήκους 8,5km και  προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ περίπου, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό μέχρι το τέλος του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Μέσα στις επόμενες μέρες και σε συνεργασία με την Εγνατία Α.Ε. θα γίνει η απόλυτη εξειδίκευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης."