22 Νοε 2011

Ξεκίνησε η λειτουργία Παιδιατρικής στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία είναι στελεχωμένη με 4 ειδικούς ιατρούς και 8 νοσηλεύτριες, ενώ έχει εξοπλιστεί με σύγχρονο εξοπλισμό, αξίας 150 χιλιάδων ευρώ.

«Υλοποιήσαμε μια βασική δέσμευση, τακτοποιήσαμε μια υποχρέωση στους κατοίκους του Βορείου Έβρου», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος, σχολιάζοντας την έναρξη λειτουργίας της κλινικής.

Τόνισε επίσης πως με τη λειτουργία της παιδιατρικής αφενός βελτιώνονται οι υπηρεσίες παροχής υγείας αφετέρου δεν θα χρειάζεται να γίνονται διακομιδές, δεκάδων περιστατικών σε μηνιαία βάση, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Το νοσοκομείο είναι αυτάρκες πλέον και έχει σε λειτουργία όλες τις βασικές κλινικές», συμπλήρωσε ο κ. Λαζόπουλος προσδιορίζοντας ως «επόμενους στόχους» τη χειρουργική αντιμετώπιση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου περιστατικών ουρολογικού και οφθαλμολογικού χαρακτήρα.

Η διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας αναμένει την τελική έγκριση της πρότασης, ύψους ενός εκ. ευρώ, που υπέβαλλε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «αειφόρος ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος, για παρεμβάσεις που αφορούν τη θερμομόνωση, ψύξη- θέρμανση, φωτισμό αλλά και την αλλαγή κουφωμάτων.

Η πρόταση έχει θετική αξιολόγηση από την επιτροπή που την εξέτασε και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις. «Η ένταξη της πρότασης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα αναβαθμίσει μόνο λειτουργικά και αισθητικά το νοσοκομείο, θα το κάνει καινούριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζόπουλος. 
Πηγή: inpost.gr