1 Σεπ 2011

Ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την έγκριση του Χρυσού στον Έβρο !


Την έγκριση τεσσάρων επενδυτικών σχεδίων, ανάμεσά τους και αυτό του Χρυσού ανακοινωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε Συνέντευξη Τύπου μαζί με το επιτελείο του. Σύμφωνα με τον Υπουργό έχουν εγκριθεί ήδη τέσσερα μεγάλα επενδυτικά έργα αξίας 1,2 δισ. ευρώ που θα γίνουν με το θεσμό του fast track.
Αναφερόμενος στα τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Χρυσού στο Πέραμα, ο Μ.. Χρυσοχοΐδης τόνισες ότι "τα επενδυτικά αυτά σχέδια αφορούν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η ενέργεια και τα μεταλλεία, είναι επενδύσεις που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας, ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δύο μάλιστα από τις επενδύσεις αυτές δεν είναι αμιγώς ελληνικές, αλλά διαθέτουν ή θα διαθέσουν και ξένα κεφάλαια, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί ν’ αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό ακόμα και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».
Πρόκειται για τα εξής έργα:
1. Φωτοβολταϊκό πάρκο 200 μεγαβάτ από τη θυγατρική της ΔΕΗ Ηλιακό Βέλος 1. Η συνολική ετήσια παραγωγή του πάρκου υπολογίζεται σε 260GWh
2. Δημιουργία 39 φβ πάρκων ανά την Ελλάδα (κυρίως Πελοπόννησο και Στερεά) ισχύος 131,074 MW από την κοινοπραξία Δ. Παναγάκος – Solar Concept – Spes Solaris
3. Δημιουργία φ/β σταθμών ισχύος 126,82MW από την εταιρεία Silcio φωτοβολταϊκά πάρκα, συμφερόντων ομίλου Κοπελούζου
4. Αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικών παραχωρήσεων στο νομό Έβρου, από την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης.
Όπως είναι γνωστο η επένδυση του Χρυσού προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και η φημολογούμενη υλοποίησή τους μέσω του Fast Track αναμένεται να εντείνει το θόρυβο στην περιοχή.
xanthipress.gr