1 Σεπ 2011

Λιγότεροι εισαχθέντες στο ΤΕΙ Καβάλας (Δράμας)


Περί τους 1.300 λιγότερους φοιτητές, σε σχέση με πέρυσι, θα υποδεχθεί φέτος το ΤΕΙ της Καβάλας, εξαιτίας των περικοπών των εισακτέων στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Αντίθετα, οι εισακτέοι στις Πανεπιστημιακές σχολές της χώρας έχουν αυξηθεί, κάτι που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, Θανάση Μητρόπουλο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αγορά. 


Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 2.880 και φέτος θα είναι 1.562, από τους οποίους οι 1.250 θα είναι στην Καβάλα, οι 128 θα είναι στη Δράμα και 140 στο Διδυμότειχο.

Το γεγονός αυτό τους λυπεί ιδιαίτερα όπως σχολίασε καθώς στην  Δράμα έχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις, υπάρχουν δύο κτιριακά συγκροτήματα με δύο τμήματα και εισάγουν  μόλις 128 φοιτητές.

Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε εσφαλμένη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εισάγει φοιτητές στο Τμήμα Οινολογίας της Δράμας, όταν   πέρυσι στη Δράμα εισήχθησαν  500 φοιτητές και φέτος πολύ λιγότεροι, κάτι που το χαρακτήρισε ως ένα πλήγμα τόσο για την κοινωνία της Δράμας όσο και για το Ίδρυμα.

Πηγή:ert