13 Σεπ 2011

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής: ένα έργο κόσμημα της πόλεως περιμένει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών

Να αγκαλιάσει η πόλη και οι πολίτες της Κομοτηνής το Μέγαρο Μουσικής επιδιώκει ο Σύλλογος Φίλων του Μεγάρου. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Το Μέγαρο Μουσικής- Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής που αποτελεί πραγματικό «στολίδι» για την πόλη, έγινε με αρκετά μεγάλη προσπάθεια επί σειρά ετών και θα πρέπει να στηριχτεί από όλους είτε Κομοτηναίους είτε πολίτες της Θράκης και της ευρύτερης Ελλάδας.


Δυστυχώς για πολύ καιρό παρέμενε κλειστό λόγω των μεγάλων λειτουργικών του εξόδων, ωστόσο με το κάλεσμα που απευθύνει ο Σύλλογος φίλων του Μεγάρου επιδιώκει η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί από όλους είτε από θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής αλλά κι από συλλόγους, ομάδες και ιδιώτες ώστε να καταστεί κέντρο αναφοράς. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Άλλωστε είναι ένα έργο που ανήκει στους πολίτες ενώ αποτελεί πρόκληση και για τους τοπικούς εθελοντές να δημιουργήσουν.

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής δημιούργησε δική του σελίδα στο facebook: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό Κέντρο)-Opera House of Komotini.

Μέσα από αυτήν θέλει να ανοίξει έναν δρόμο επικοινωνίας με τους πολίτες και όπως αναφέρεται  «να συναντηθούν οι φωνές μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε για την πνευματική καλλιέργεια του τόπου και να σας ενημερώνουμε για τις παραγωγές μας. Θα ήταν χαρά και τιμή μας η ενεργή παρουσία σας».

Ευχή όλων να αξιοποιηθεί σωστά και να ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του στο κοινό καθώς πρόκειται για ένα έργο μοναδικό για την περιοχή της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  με πέραν των 6.000 τετραγωνικών μέτρων χώρων και υποδομών που φιλοδοξεί να είναι ένας πόλος έλξης για ανάλογες εκδηλώσεις όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Με ανάλογα χαρακτηριστικά και διαμέτρημα ισάξιο και αντάξιο των Μεγάρων Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσημα εγκαίνια να μην έχουν γίνει ωστόσο αξίζει να θυμίσουμε την εξαιρετική εκδήλωση που έγινε εκεί τον Μάιο που μας πέρασε. Μια εκδήλωση τιμής στον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Νέστορα Τσανακλή. Μια εκδήλωση που για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο της πόλης και αγκάλιασε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών που βρέθηκαν εκεί και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την δραστηριότητα και τον πολιτισμό του αιγυπτιώτη ελληνισμού αλλά και στοιχεία της ζωής και της επιχειρηματικής δράσης του Νέστορα Τσανακλή. (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) Η εκδήλωση εκείνη είχε τεθεί υπό την αιγίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου τότε, νυν υφυπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή και διοργανωτές της ήταν η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, το Πολτιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σκοπός του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής είναι η μέσω της τέχνης προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας. Αποστολή του δε είναι να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, ρεσιτάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές εκθέσεις.

Η ευθύνη λειτουργίας του ανήκει στην Αναπτυξιακή Ροδόπης μέχρι να γίνει επίσημα φορέας και ήδη είναι έκδηλο το ενδιαφέρον από τοπικούς δημιουργούς και συλλόγους οι οποίοι και ζήτησαν το Μέγαρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Μια εικονική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής περιλαμβάνει το video που ανέβηκε στο youtube και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να θαυμάσουν τους χώρους που περιλαμβάνει και να καταλάβουν ίσως και τη σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή.



(ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com)

Πηγή:komotinipress