14 Σεπ 2011

Στα "χέρια" της τοπικής κοινωνίας ο χρυσός της Θράκης


Από τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία εξαρτάται η ενεργοποίηση ή μη οποιασδήποτε μεταλλευτικής περιοχής αρκεί να κατατεθούν τεκμηριωμένες απόψεις, διαβεβαιώνει η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 


Σχετικό έγγραφό της διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του αρμοδίου υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου για την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη. 

Όπως ειδικότερα αναφέρεται από την Γενική Γραμματεία «η ενεργοποίηση οποιασδήποτε μεταλλευτικής περιοχής, συνεπώς συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Σαπών Έβρου, τόσο για λόγους που προβλέπονται στην υφιστάμενη νομοθεσία όσο κυρίως για λόγους ευαισθησίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) εξαρτάται από τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Άλλωστε σκοπός κάθε αναπτυξιακής πολιτικής είναι η υπηρέτηση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο της κοινωνίας και ευρύτερα του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις επανειλημμένες δηλώσεις - δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της χώρας». 

Κ.Βλαχοδήμου
Ota,gr