10 Μαρ 2016

Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας: Προοπτικές ανάπτυξης της Δενδροκομίας στην Ανατολική Μακεδονία

Για την υπάρχουσα κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της Δενδροκομίας στην Ανατολική Μακεδονία, θα ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν σε σχετική ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.


Η ημερίδα με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης της Δενδροκομίας στην Ανατολική Μακεδονία», θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στις 18:30 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Δενδροκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασιλακάκης Μιλτιάδης.

Ο κλάδος της δενδροκομίας, εμφανίζει μια δυναμική τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, με φυτεύσεις δένδρων, όπως ροδιάς, δαμασκηνιάς, λωτού, ροδακινιάς, αχλαδιάς, καρυδιάς κ.α., γεγονός που απαιτεί την διαρκή ενημέρωση των δενδροκαλλιεργητών, ιδιαίτερα σε περιοχές, όπου οι γνώσεις στην Δενδροκομίας, είναι ελάχιστες, (π.χ. Ν. Δράμας). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βασιλακάκης  θα αναλύσει θέματα που έχουν να κάνουν με την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο της Δενδροκομίας στη χώρα μας, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξή της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατoλικής Μακεδονίας. Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί χρόνος για συζήτηση και ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.


Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο  τηλέφωνο: 2521058175, ή στο e-mail: drogeeka@otenet.gr.