17 Φεβ 2016

Παράστασης Καραγκιόζη στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας

Ο Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 18:00. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας  στην οδό Τέρμα Ηπείρου. 


Ο Καραγκιόζης, με τη συνοδεία του φίλου του Διονυσίου, προσπαθεί να ξεγελάσει το σεράι, για να τους δώσουν χρήματα, για τα οποία δεν είχαν δουλέψει ποτέ. Τον καταλαβαίνουν όμως και πάει για κρεμάλα. Τι να κάνει, για να γλιτώσει; Αναλαμβάνει την «επικοινωνία» του Πασά με το συγχωρεμένο τον πατέρα του, μετατρέπεται σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στον επάνω και τον κάτω κόσμο, γίνεται Προφήτης. Θα τα καταφέρει άραγε να τη γλιτώσει;
Η συνέχεια στο πανί...

Γενική Είσοδος: 5 €
Προπώληση: 4 €  (στο Βιβλιοπωλείο Ιωαννίδης)

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
http://www.talesofkaragiozis.gr/ 
facebook: paramythiakaragiozi

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού
http://poetry-folktale-academy.gr/



Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 – 6 μ.μ.
Λύκειο Ελληνίδων Δράμας
Τέρμα Ηπείρου



Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου
«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.

Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου μας είναι ο Δομτζίδης Απόστολος. Είναι μόνιμος  συνεργάτης  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.  Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό τις παραστάσεις «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας», «Ο Καραγκιόζης Προφήτης», «Ο Καραγκιόζης γιατρός», «Τα 82 εντάλματα» και «Οι τρεις καλές συμβουλές», με την τελευταία να αποτελεί πρωτότυπο θεατρικό έργο του Απόστολου Δομτζίδη, διασκευή λαϊκού παραμυθιού.

Ο θίασός μας έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας, το εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις», τον Δήμο Αβδήρων, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγγάνων, Τυμπάνου, Σταυρούπολης, Γαλάνης, Αμισιανών κ.ά.


Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου
«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

6976 491598, 6976 478073, 25410 91973
Διομήδεια Ξάνθης 67100
www.talesofkaragiozis.gr
faceboook: paramythiakaragiozi
email: apdomtz@gmail.com

nat.michailidou@yahoo.gr