24 Σεπ 2014

Δράμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις εμφανίζονται συχνότερα με την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και περιφερικής αγγειοπάθειας. Ανάμεσα στους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων συμπεριλαμβάνονται: Α) το κάπνισμα Β) η αρτηριακή πίεση Γ) η ολική χοληστερόλη Δ) η ηλικία Ε) ο σακχαρώδης διαβήτης.


Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία  Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, ο Δήμος Δράμας  με το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Δράμας θα  πραγματοποιήσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας την Κυριακή στις 28/09/2014 από 10:00-13:00.Θα γίνεται μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου  νηστείας καθώς και ενημέρωση των πολιτών από ειδικούς ιατρούς για τους  παράγοντες κινδύνου που προκαλούν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Από το Γραφείο Τύπου