1 Μαΐ 2014

Project Δράμα 2020: Δεν ξανάγινε!

Η δημοκρατία είναι μια επίπονη συνεχής άσκηση του κοινωνικού σώματος. Ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει από την πρώτη μέρα είναι να ξανακάνουμε τη δημοκρατία ελκυστική. Και το αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία. 


Το αποδείξαμε με την εκλογή του επικεφαλής μας και με τη συμμετοχική λειτουργία μας. Το αποδείξαμε και στην ανοιχτή χθεσινή Γενική Συνέλευση, όπου συζητήθηκε ολόκληρο το πρόγραμμά μας ενόψει των δημοτικών εκλογών. Έγινε δυναμικός διάλογος, παρατηρήσεις, διορθώσεις και τα μέλη και οι υποστηρικτές του Project Δράμα 2020 ψήφισαν συνολικά τη φιλοσοφία του προγράμματος, αλλά και επιμέρους θέματα που προκάλεσαν συζήτηση και αντιθέσεις. 


Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταθέσει την άποψη ότι η λογική της διοίκησης του δήμου με αποκλειστικό στόχο μόνο την πενταετία που έρχεται, χωρίς να σχεδιάζει τη Δράμα μετά από μια εικοσαετία, είναι κοντόφθαλμη τακτική. Απέναντι στο ξεπερασμένο αυτό μοντέλο, που υιοθετείται από τις άλλες παρατάξεις γιατί μέχρι σήμερα κερδίζει εκλογές, εμείς αντιπαραθέτουμε ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή των δημοτών για την ανάδειξη της ταυτότητας της Δράμας, δίνοντας βάση στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του δημότη, με την κοινωνική πολιτική να είναι σημαντικότατος πυλώνας για μια Δράμα, που σέβεται την ισότητα και τη διαφορετικότητα.

 

Αυτό το διαφορετικό μοντέλο είναι που παρουσιάζουμε με το πρόγραμμά μας και ξεχωρίζει το Project Δράμα 2020 από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, προσωποκεντρικές ή κομματικές.

Ανοίγουμε θέματα που οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν τολμούν καν να αγγίξουν γιατί φοβούνται να μη δυσαρεστήσουν τους δημότες, υιοθετώντας, δυστυχώς, τη λογική του “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”.



Το πρόγραμμά μας θα είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας άμεσα μέσω διαδικτύου και τις επόμενες ημέρες σε έντυπη μορφή. Και αποτελεί μια δυναμική διαδικασία, αφού είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να εντάξουμε κάθε πρόταση και παρατήρηση, προκειμένου από σήμερα να σχεδιάζουμε μαζί τη Δράμα του αύριο.       

facebook:         www.facebook.com/project.drama2020
web:                www.projectdrama2020.gr
e-mail:             project.drama2020@gmail.com


Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020