23 Μαΐ 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΜΑΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/5 ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.

Κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό της Δράμας, την ερχόμενη Κυριακή, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να δείξει ότι επιλέγει βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ, απηύθυνε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία...


...της πόλης. 


Παρατίθενται αποσπάσματα από την ομιλία της:

 «…Μας τρομοκρατούν ότι αν βγούμε από την ΕΕ, θα απομονωθούμε κι εμείς λέμε: Απομονωμένος είναι ο λαός μέσα στην ΕΕ. Είναι μόνος απέναντι στο κεφάλαιο που τον τσακίζει. Τα 26 εκατομμύρια άνεργοι της ΕΕ είναι απομονωμένοι από το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά. Το 25% των λαϊκών οικογενειών στη χώρα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι απομονωμένο απ' το να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες.


Κρίνετε με βάση την πείρα σας, όσα ζήσατε. Εκατοντάδες εργοστάσια έκλεισαν. Οι βιομηχανικές περιοχές άδειασαν, γέμισαν άδεια κουφάρια. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, πολύ πριν την κρίση. Θυμηθείτε τη "Σόφτεξ" στο νομό σας. Μέσα στο θαύμα και την έκρηξη της ανάπτυξής τους, όταν οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις πλούτιζαν από την εξαγωγή κεφαλαίων, πατώντας στη λεηλασία της χώρας και του λαού της.


Γιατί οι επιχειρηματίες βρήκαν ανοιχτά οικονομικά σύνορα, επιδοτήσεις εκατομμυρίων από την ΕΕ και το κράτος - που πληρώνουμε εμείς - για να μεταφερθούν σε άλλες χώρες με μεροκάματα πείνας, για περισσότερα κέρδη. Δεν πρωτοστάτησαν μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έσερνε εργάτες σε κινητοποιήσεις υπέρ των βιομηχάνων για να πάρουν αυτοί δάνεια και επιδοτήσεις. Και οι βιομήχανοι τα πήραν όλα αυτά. αλλά οι εργάτες έμειναν άνεργοι και απλήρωτοι.

Σκεφτείτε: Ποιος άνοιξε τα οικονομικά σύνορα και έδωσε την ελευθερία στο κεφάλαιο, που παράχθηκε εδώ, με τον ιδρώτα των εργαζόμενων, να μεταναστεύει; Η συνθήκη του Μάαστριχτ, που ψήφισαν και στηρίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός. Έχουν βάλει όλοι φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην ανεργία και τη φτώχεια και τώρα έχουν το θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη και "παραγωγική ανασυγκρότηση".

Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που επιδοτούσε το θάψιμο των προϊόντων, με τις τιμές, με τις ποσοστώσεις που νέκρωσαν ολόκληρες καλλιέργειες. Όπως τα τεύτλα, που μαζί τους παρέσυραν στο κλείσιμο τα εργοστάσια ζάχαρης. Κατέστρεψαν τον έναν πνεύμονα της οικονομίας, την αγροτιά. Επιδοτούν για να μην παράγει η χώρα.

Εδώ στη Δράμα ζείτε τις συνέπειες της ένταξης στην ΕΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τώρα ξέρετε ποιος φταίει για την ανεργία που φτάνει στο 50% στο νομό σας. Για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, για την εγκατάλειψη της περιοχής, μιας περιοχής με σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες. Με τη μεγαλύτερη δασοκάλυψη, με φυσικό πλούτο, όπως τα μάρμαρα, που φυσικά μέσα στον καπιταλισμό μόνο πηγή πλούτου για λίγους αποτελούν.

Γεύεστε από πρώτο χέρι και θα γευτείτε ακόμα πιο πικρά την απομόνωση της ανεργίας, του ξεριζωμού, της ανέχειας. Μέσα στην ΕΕ.

Μην τους δίνετε άφεση αμαρτιών. Τιμωρήστε τους. Μην τους αφήνετε να ξηλώσουν ό,τι υπάρχει στον τόπο, ό,τι δημιουργούν οι εργάτες. Μην τους αφήνετε να ρημάξουν κι άλλο τις δυνατότητες της χώρας.

Στηρίξτε το ΚΚΕ. Γιατί προειδοποίησε, ενημέρωσε, δικαιώθηκε. Μα και γιατί παλεύει για τη μόνη λύση που συμφέρει το λαό.


Έξω από την ΕΕ. Με αξιοποίηση, εδώ, στη χώρα, σχεδιασμένα κεντρικά, από τους ίδιους, τους μόνους παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους, όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, όλης της παραγωγικής πείρας της εργατικής τάξης που πάει να εξαφανιστεί για τις επόμενες γενιές και να νεκρώσει τη χώρα…».