15 Απρ 2014

Πέταξαν ένα κεφάλι γουρουνιού σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην Αλεξανδρούπολη!

Ένα κεφάλι χοίρου πέταξαν άγνωστοι πριν από μερικές ημέρες σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες που αντίκρισαν το θέαμα και άρχισαν να αναζητούν τους δράστες.


Το πρωτοφανές περιστατικό θεωρείται προσβολή φυσικά προς τους μουσουλμάνους πολίτες της περιοχής που προσέρχονται καθημερινά στον χώρο για να προσευχηθούν.

Θέση για το συμβάν έλαβε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια τονίζοντας πως είναι “αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες”.

Ο κ. Άνθιμος κατέστησε σαφές πως θεωρεί απίθανο, Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προχώρησαν σε τέτοια πράξη. «Κανείς Χριστιανός δεν καταξιώνεται ευαγγελικά να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και τους πιστούς της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτή Ροδόπης, στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης οπότε και συζητήθηκε το συμβάν.


Και οι δύο, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, η ενέργεια να προέρχεται από μουσουλμάνους και δήλωσαν ότι «πρέπει οπωσδήποτε να απομονωθούν ακραία στοιχεία» και των δύο θρησκειών στη Θράκη. «Είναι αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες» δήλωσε με έμφαση ο κ. Άνθιμος «ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά. Σε καμία περίπτωση τέτοιες πράξεις, δεν είναι ικανές να πυροδοτήσουν το καλό και ειρηνικό κλίμα με το οποίο συμβιώνουμε στην  περιοχή μας επί έναν αιώνα».