29 Απρ 2014

Αποτελέσματα των Δραμινών Σκακιστών στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2014

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ερέτρια. Οι μικροί σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και του Σκακιστικού Τμήματος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, εκπροσώπησαν επάξια τα σχολεία τους και γυρίζουν στη Δράμα με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες.


Όλα τα παιδιά από την περιοχή μας συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Διοργανωτής ήταν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) και η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών  ήταν εντυπωσιακή.

Τα δικά μας παιδιά πήραν τα μηνύματα που έπρεπε από αυτούς τους αγώνες. Μαθητές σκακιστές από όλη τη χώρα, με το υψηλό επίπεδο κατάρτισής τους και τις διακρίσεις που πέτυχαν έδωσαν το κίνητρο σε όλους όσους συμμετείχαν να θέσουν νέους στόχους, να προσπαθήσουν περισσότερο και να κοιτάξουν πιο ψηλά.

Πραγματοποιήθηκαν 9 αγώνες με χρόνο 15λ/παίκτη (+10δευτ/κίνηση). Το Σάββατο έγιναν έξι αγώνες και την Κυριακή ακολούθησαν οι τρεις τελευταίοι γύροι.
Από τη Δράμα είχαμε:
Δυο μαθητές στα νήπια τον ΠΟΔΑΡΑ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ που κατετάγει 14ος και τον ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ που ήταν 28ος σε σύνολο 43 παιδιών.

Στην Α΄ Δημοτικού ο ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΣΗΦ κατετάγει 27ος σε σύνολο 58 παιδιών μετά από πολύ καλές παρτίδες στους τελευταίους τρεις γύρους.

Στην Γ΄ Δημοτικού συμμετείχε ο  ΚΑΖΑΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ που βγήκε 15ος σε σύνολο 70 παιδιών. Στο ξεκίνημα σημείωσε 4,5/6 αλλά την δεύτερη μέρα δεν μπόρεσε να αποδώσει το ίδιο καλά λόγο αδιαθεσίας.

Στην Δ΄ Δημοτικού η ΠΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ κατετάγει 74η σε σύνολο 84 παιδιών. Στις παρτίδες έδειξε ότι έχει πολλές δυνατότητες και ότι με την κατάλληλη προσοχή θα τα πάει περίφημα στο μέλλον.

Στην Β΄ γυμνασίου η ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ τερμάτισε 32η σε σύνολο 43 παιδιών και ο αδελφός της ΔΕΡΜΕΝΤΖΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ στα Λύκεια κατετάγει 33ος σε σύνολο 61 παιδιών.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι μαθητές των άλλων Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν ασχολούνται συστηματικά με το σκάκι  με καθημερινές προπονήσεις και σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε κορυφαίο επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα με τα ατομικά πρωταθλήματα έγιναν και τα ανοιχτά πρωταθλήματα στα οποία πήραν μέρος η ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ που τερμάτισε 31η σε σύνολο 38 μαθητών στην κατηγορία Α΄- Β΄- Γ΄ Δημοτικού και οι ΚΑΖΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ που βγήκε 11ος καθώς και ο ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που κατετάγει 24ος σε σύνολο 33ων παιδιών της κατηγορίας Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ήταν η πρώτη φορά που η Δράμα είχε παιδιά που σε τόσο μικρή ηλικία συμμετείχαν σε τέτοιους αγώνες. Αυτό δείχνει ότι αργά αργά και στην πόλη μας το σκάκι αρχίζει και αναπτύσσεται. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουν οι τοπικοί φορείς της πόλης μας και να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται όπως κάνουν και οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας όπου βέβαια υπάρχουν Σκακιστικοί Σύλλογοι.

Όλοι οι παραπάνω μαθητές είναι παιδιά του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και του Σκακιστικού Τμήματος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας που με συνεχείς δραστηριότητες προσπαθούν να φέρουν όλο και περισσότερα παιδιά κοντά στο σκάκι.


Συγχαίρουμε τους σκακιστές μας για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε να φτάσουν σύντομα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι γονείς των παιδιών που είναι αρωγοί στην προσπάθειά τους.