5 Δεκ 2013

Επιχειρηματίας από τη Δράμα υποψήφιος αγοραστής του Άρη Θεσσαλονίκης – Σκέψεις για εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων υδρογόνου στη Δράμα;

Το όνομα... αυτού Γιάννης Κωνσταντινίδης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, κατονόμασε τον Έλληνα επιχειρηματία (κατάγεται από τη Δράμα) ως τον άνθρωπο με τον οποίον διαπραγματεύεται για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, αυτό είναι όμως κάτι που πρέπει να αποδειχθεί και εμπράκτως.


Η αλήθεια είναι ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς οτιδήποτε για τον Γιάννη Κωνσταντινίδη. Παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία με μοναδικό γνώμονα το ποιόν του ως επιχειρηματία. Το αν θα είναι ή όχι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, είναι κάτι που ο ίδιος πρέπει να αποδείξει καταθέτοντας τα ανάλογα χρήματα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατάγεται από τη Δράμα, ενώ δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στην Αγγλία, στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.

Συγκεκριμένα, μια από τις επιχειρήσεις του είναι στον τομέα του υβριδικού αυτοκινήτου, στον οποίον και συνεργάζεται με τη γαλλική εταιρεία MDI. Πρόσφατα αγόρασε μια μεγάλη έκταση στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου που θα παρασκευάζει παρόμοιου τύπου αυτοκίνητα. Θέλει, επίσης, να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των ΜΜΕ, καθώς πρόσφατα έγινε ιδιοκτήτης εβδομαδιαίας εφημερίδας ενώ στις προθέσεις του είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει και στην αγορά ραδιοφωνικού σταθμού.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗ
Sentragoal.gr


Η SportDay, γράφει ότι οι επιχειρήσεις του επεκτείνονται σε Ελβετία και Αφρική, και τονίζει ότι ο Κωνσταντινίδης είναι διαχειριστής ενός fund με 500 εκατομμύρια ευρώ, σκοπός του οποίου είναι να επενδύσει σε εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων υδρογόνου με εγκαταστάσεις πιθανότατα στη Δράμα. Το δύσκολο πρότζεκτ του φέρεται να θέλει να το «τρέξει» παράλληλα με τον Άρη.

Κάποιοι λένε ότι ότι προσπάθησε το προηγούμενο καλοκαίρι να αποκτήσει και τη Δόξα Δράμας, αν και από παράγοντες από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της ομάδας, Θανάση Σάμιου, τονίζουν ότι δεν τους λέει κάτι το όνομα.

Gazzetta.gr