7 Δεκ 2013

Ονειρούπολη Δράμας 2013 - Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Η Ονειρούπολη είναι μία πολιτεία, που όχι μόνο διασκεδάζεις, αλλά και μαθαίνεις όσο μεγάλος και αν είσαι.  Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε, γιατί αυτή είναι και η γραπτή εντολή του Αι Βασίλη. 


Tην Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ διένειμαν ενημερωτικό υλικό στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας του AIDS σε ειδικό στάντ στην είσοδο της Ονειρούπολης με ένα σύνθημα ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε από τον κίνδυνο του AIDS.

O Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων στην μικρή σκηνή της Ονειρούπολης  έμαθε  στους μικρούς επισκέπτες της Ονειρούπολης, πως να φτιάξουν κατασκευές με καταγωγή τη Ρωσία.

Το απόγευμα η Φιλαρμονική Κρηνίδων σκόρπισε τις Χριστουγεννιάτικες μουσικές της στην αγορά της Δράμας και στην Ονειρουπολη. Στις 18:30 στην Κεντρική σκηνή. Πραγματοποιήθηκε  η βράβευση των εθελοντών του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Αμέσως μετά στην Κεντρική σκηνή οι «Μουσικοί Δρόμοι» live παρουσίασαν  ένα ξεχωριστό, έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα.


Παρακολουθείστε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

11:00-14:00 Μικρή σκηνή: Το εργαστήρι μουσικής και χορού +ΜΕΤΕΧΩ Πρωτοβουλία Δραμινών, παρουσιάζει τις δράσεις του στους μικρούς φίλους τηςΟνειρούπολης. Θα διοργανωθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και χορού για παιδιά. Και παράλληλα στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος», θα γίνονται δράσεις προσανατολισμού και ιχνηλάτησης.

12:00 Κεντρική σκηνή: O Αθλητικός Σύλλογος ΖΕΝ σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση Tae Kwon Do.

13:00 Κεντρική σκηνή: Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Παρανεστίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευόσμου Θεσσαλονίκης «Κοσμάς ο Αιτωλός» σε μια συνύπαρξη παραδοσιακών χορών από την περιοχή του Πόντου, της Θράκης και της Μακεδονίας. 13:30 Κεντρική σκηνή. Το A & Β ΚΑΠΗ Νεαπόλεως, το Α & Β ΚΑΠΗ Συκεών, το ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου καθώς και το ΚΑΠΗ Δήμου Πευκών θα παρουσιάσουν παρα δοσιακούς χορούς και τραγούδια.

17:00 Δημοτικό Ωδείο: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων σε μία εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας με ομιλία και τραγούδια της χορωδίας τους.

17:00 Κεντρική σκηνή: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος από την Φτελιά Δράμας παρουσιάζει χορούς και τραγούδια από την περιοχή της Θράκης.

18:00 Μικρή σκηνή: Πειράματα Χημείας, για τους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης, από τον Σύλλογο Θετικών Επιστημόνων του Νομού Δράμας με συμμετοχή των μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου υπό την επίβλεψη της κα Μαρίας Κατσαρού.

18:00 Κεντρική σκηνή: Ο Μορφωτικός σύλλογος Αργυρούπολης «Η Αναγέννηση» παρουσιάζει χορούς και τραγούδια του πόντου και φιλοξενεί δύο φιλικούς συλλόγους, τον Σύλλογο «Γόμφοι» από το Μουζάκι Κοζάνης και την «Εύξεινο Λέσχη» Θεσσαλονίκης.


19:00 Είσοδος Ονειρούπολης: Η κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Δράση» και η Π.Ε. Δράμας πραγματοποιούν σειρά δράσεων κατά του HIV/AIDS με αποκορύφωμα το άναμμα των κεριών σε σχήμα του συμβόλου Red Ribbon.

19:30 Δημοτικό Ωδείο: Ο Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του συνόλου του λογοτεχνικού έργου του συγγραφέα και σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.

19:30 Κεντρική σκηνή: Η Ραχήλ με την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία της θα ζεστάνει το βράδυ μας σε ένα live με alternative ελληνικούς και ξένους ήχους.

10:00-14:00 & 17:00-21:00: Μικρές και μεγάλες ιστορίες από την Ρωσία θα ζωντανέψουν στο σπιτάκι του Παραμυθιού και παραδοσιακά Ρώσικα γλυκά θα ψηθούν στον φούρνο της Ονειρούπολης, στο σπιτάκι Ζαχαροπλαστικής.