15 Δεκ 2013

Ονειρούπολη Δράμας – Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

To Σάββατο 14 Δεκεμβρίου τα «Γερμανικά σε κίνηση» φιλοξενήθηκαν στο σπιτάκι του Παραμυθιού και μας διηγήθηκαν ιστορίες και παραμύθια, έφτιαξαν γλυκά στο σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής... και όλα αυτά στα Γερμανικά. Το πρωί επίσης στην κεντρική σκηνή το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, όπου πάντα μέσα από τις δράσεις του βοηθά τα παιδιά να ανακαλύπτουν την ζωή στην φύση...



...την κοινωνική προσφορά και να  αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κάλεσε φέτος όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος στο «λουναπάρκ των ξωτικών».

Στις 11:00 στη μικρή σκηνή το εργαστήρι μουσικής και χορού +ΜΕΤΕΧΩ Πρωτοβουλία Δραμινών παρουσίασε τις δράσεις του στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης! Διοργανώθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και χορού για παιδιά.
Παράλληλα στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος», έγιναν δράσεις προσανατολισμού και ιχνηλάτησης. Στις 12:00 στην κεντρική σκηνή αποδόθηκαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σκέψεις από τους μαθητές του «Μελωδείου» για όλα τα παιδιά της γης. Λίγο αργότερα η Ονειρούπολη φιλοξένησε την Παιδική χορωδία Κέρκυρας. Χριστουγεννιάτικοι ήχοι και τραγούδια από το όμορφο νησί λίγες μέρες πριν την μεγάλη γιορτή. Επίσης τα τμήματα της σχολής χορού «Corte» παρουσίασαν Τανγκό, Ροκ & Ρολ και Κλασικό Μπαλέτο.
Στις 14:00 η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή του Πόντου και της Θράκης και στις 17:00 ο Πολιτιστικός Σύ λ λ ο γ ο ς Λι β α δ ε ρ ο ύ « Ρωμ α ν ί α » πα ρ ο υ σ ί α σ ε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του Πόντου. Η χορωδία και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος» παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από τον Πόντο. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου παρουσίασε τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Στις 18:30 το σχήμα «Lacrymosa Aeterna» έκανε μοναδική παρουσίαση τραγουδιών από ξένες κλασικές επιτυχίες. Σόλο πιάνο φωνή για ένα βράδυ ζεστό στην μέση του χειμώνα.
Στις18:30 Δημοτικό Ωδείο το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας και το ΚΑΠΗ Δήμου Περιστερίου παρουσίασαν τρία μονόπρακτα με τους εξής τίτλους: «Οι τρελοί της εποχής», «Ιφιγένεια εν μαύροις» και «Ο νευρικός κύριος». Μισή ώρα αργότερα στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, του τμήματος της προσχολικής αγωγής φιλοξένησε τον Δρ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο. Που πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Η Διατροφή στην προσχολικήηλικία».

Στις 19:30 στην κεντρική σκηνή η Μαντώ ήρθε για να ντύσει το βράδυ με την κρυστάλλινη φωνή της σε ένα μοναδικό live.!

Παρακολουθήστε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Ονειρούπολη

11:00-14:00 Μικρή σκηνή: Το εργαστήρι μουσικής και χορού +ΜΕΤΕΧΩ Πρωτοβουλία Δραμινών παρουσιάζει τις δράσεις του στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης! Θα διοργανωθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και χορού για παιδιά. Και παράλληλα στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» θα γίνονται δράσεις προσανατολισμού και ιχνηλάτησης.

11:00 ΚΤΕΛ Δράμας: Ο ΣΚΑ.Β.Ε παρουσιάζει σε μία ξεχωριστή Έκθεσηα αυτοκίνητα αντίκες, η οποία φιλοξενείται στον χώρο του ΚΤΕΛ Δράμας. Σπάνια και συλλεκτικά μοντέλα αυτοκινήτων από άλλες εποχές!

11:00 Κεντρική σκηνή: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Δράμας, το οποίο πάντα μέσα από τις δράσεις του βοηθά τα παιδιά να ανακαλύπτουν την ζωή στην φύση, την κοινωνική προσφορά και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, καλεί φέτος όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος στο «λουναπάρκ των ξωτικών».

11:30 Κεντρική σκηνή: Τα τμήματα της Σχολής χορού της Έλενας Αγγέλοβα Καλφοπούλου σε μία μίνι παράσταση.

12:00-14:00 Κεντρική σκηνή: Αφήστε τους ανατρεπτικούς ήχους να σας παρασύρουν στο πιο δυνατό Hip-Hop Festival και Graffiti. Μουσική θα παίξουν ΆλφαΜι και ALEX Katsakis & GR ALL Stars Beatbox show. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι σχολές: Dance Academy από την Καβάλα, Let’s dance από την Κομοτηνή, Fuette dance από τις Σέρρες καθώς και οι Δραμινές Σχολές χορού, Καλφοπούλου και Ακκασιάδου.

15:00 Κεντρική σκηνή: Οι λάτρεις του χοντ-ντοκ θα ξετρελαθούν! Πάρτε μέρος στην μεγαλύτερη Χοντομαχία που έγινε ποτέ!

16:00 Κεντρική Σκηνή: Επίδειξη Parkour & FreeRunning από την Δραμινή ομάδα Respect Team, ένα Xtream άθλημα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

18:00 Κεντρική σκηνή: Και το Hip-Hop δεν σταματά! Hip-Hop dance «remix» by Sakis Merkouriou.

18:30 Δημοτικό Ωδείο: Το ΚΑΠΗ Δήμου Περιστερίου παρουσιάζει το Μιούζικαλ «Λες και ήταν χθες» της συγγραφέως Ντουντουλάκη Ελένης.


19:00 Κεντρική Σκηνή: «Χρίσμα» και Jonny wild live στην σκηνή της Ονειρούπολης.