14 Δεκ 2013

Ονειρούπολη Δράμας – Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Πολλές μικρές περιπέτειες και απίστευτες ιστορίες εκτυλίσσονται καθημερινά στη γιορτινή πολιτεία, παράλληλα με εκατοντάδες δράσεις που απευθύνονται στους μικρούς επισκέπτες... κάθε ηλικίας. Εδώ το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Στην πολιτεία των Χριστουγέννων όλα είναι όπως τα είχαμε ονειρευτεί...


Δράκοι και ήρωες, κάστρα και νάνοι, έλκηθρα, τάρανδοι και δεκάδες εργαστήρια που ετοιμάζουν τα δώρα του Αϊ-Βασίλη που θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες σε όλο τον κόσμο...
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου οι μικροί επισκέπτες της Ονειρούπολης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την Γερμανική γλώσσα. Με βιωματικό τρόπο μέσα α π ό τ ο π α ι χ ν ί δ ι , τ η ν μ ο υ σ ι κ ή κ α ι τ ι ς Χριστουγεννιάτικες κατασκευές παρουσιάστηκαν τα «Γερμανικά σε κίνηση».

Την ίδια ώρα στον Θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκαν πρωτότυπες δράσεις προσανατολισμού και ιχνηλάτησης από το Σωματείο +ΜΕΤΕΧΩ Πρωτοβουλία Δραμινών. Το απόγευμα στη μικρή σκηνή ο Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής παρουσίασε το έργο «Ο Δρακοκάντζαρος», ένα διασκευασμένο παραμύθι από το παραδοσιακό ρεπερτόριο του Καραγκιόζη. Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώσε κλώτσο να γυρίσει... παραμύθι να αρχινήσει... για δράκους και για ήρωες, με γέλιο και με δάκρυ, με κατορθώματα ακουστά στον κόσμο απ΄ άκρη σ΄ άκρη... Και στις 19:30 ο dj Γιώργος Αρβανίτης σε ένα live set.

Παρακολουθήστε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στην Ονειρούπολη

Τα Γερμανικά σε κίνηση θα φιλοξενηθούν στο σπιτάκι του Παραμυθιού και θα μας διηγηθούν ιστορίες και παραμύθια ...θα φτιάξουν γλυκά στο σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής …και όλα αυτά …στα Γερμανικά!

11:00 Κεντρική σκηνή: Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Δράμας.Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, όπου πάντα μέσα από τις δράσεις του βοηθά τα παιδιά να ανακαλύπτουν την ζωή στην φύση, την κοινωνική προσφορά και να αξιοποιούν τις δεξιότητές, καλεί φέτος όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος στο «λουναπάρκ των ξωτικών».

11:00-14:00 Μικρή σκηνή: Το εργαστήρι μουσικής και χορού +ΜΕΤΕΧΩ Πρωτοβουλία Δραμινών, παρουσιάζει τις δράσεις του στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης! Θα διοργανωθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και χορού για παιδιά. Και παράλληλα στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» θα γίνονται δράσεις προσανατολισμού και ιχνηλάτησης.

12:00 Κεντρική σκηνή: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σκέψεις από τους μαθητές του «Μελωδείου» για όλα τα παιδιά της γης.

13:00 Κεντρική σκηνή: Η Ονειρούπολη φιλοξενεί την Παιδική χορωδία Κέρκυρας. Χριστουγεννιάτικοι ήχοι και τραγούδια από το όμορφο νησί λίγες μέρες πριν την μεγάλη γιορτή.

13:30 Κεντρική σκηνή: Τα τμήματα της σχολής χορού «Corte» παρουσιάζουν Τανγκό,Ροκ & Ρολ και Κλασικό Μπαλέτο.

14:00 Κεντρική σκηνή: Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή του Πόντου και της Θράκης.

17:00 Κεντρική σκηνή: Ο Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ό ς Σύλλογος Λ ι β α δ ε ρ ο ύ « Ρ ω μ α ν ί α » παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του Πόντου.

17:30 Κεντρική σκηνή: Η χορωδία και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος» θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τον Πόντο.

18:00 Κεντρική σκηνή: Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου, παρουσιάζει τοπικούς χορούς και τραγούδια.

18:30 Κεντρική σκηνή: Το σχήμα «Lacrymosa Aeterna» σε μια μοναδική παρουσίαση τραγουδιών από ξένες κλασικές επιτυχίες. Σόλο πιάνο φωνή για ένα βράδυ ζεστό στην μέση του χειμώνα.

18:30 Δημοτικό Ωδείο: Το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας και το ΚΑΠΗ Δήμου Περιστερίου παρουσιάζουν τρία μονόπρακτα με τους εξής τίτλους: «Οι τρελοί της εποχής», «Ιφιγένεια εν μαύροις» και «Ο νευρικός κύριος»

19:00 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας: Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, του τμήματος της προσχολικής αγωγής, θα φιλοξeνήσει τον Δρ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο. Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «Η Διατροφή στην προσχολική ηλικία».


19:30 Κεντρική σκηνή: Η Μαντώ έρχεται να ντύσει το βράδυ με την κρυστάλλινη φωνή της σε ένα μοναδικό live.