29 Νοε 2013

720 δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης πραγματοποιήθηκαν εντός του 2013 από το Δήμο Δράμας

Επτακόσιες είκοσι  δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης πραγματοποίησε από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 ο Δήμος  της Δράμας με το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζει προκειμένου  να καλύψει...


...τις ανάγκες των Δημοτών και ειδικότερα  όσων δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και ιατρικών εξετάσεων.

Ο κύκλος του πολύ επιτυχημένου προγράμματος προληπτικών  εξετάσεων σπιρομέτρησης ολοκληρώθηκε για το 2013 με τελευταίο σταθμό τον χώρο του ΚΑΠΗ Χωριστής.

Το  όφελος του προγράμματος για τους δημότες καταδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της  υλοποίησής του. Στο σύνολο των εξετάσεων σπιρομέτρησης που διεξήχθησαν εντός του 2013, το 45% των εξεταζομένων ήταν καπνιστές ενώ το 30% των καπνιστών διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. χωρίς να το γνωρίζουν.

Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012, είχε ευρύτατη αποδοχή και ανταπόκριση από τους συνδημότες μας αναδεικνύοντας την ανάγκη να προχωρήσει περαιτέρω το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης  εντός του 2013 εξυπηρέτησε στον Δήμο της Δράμας,  τους κατοίκους  του Μοναστηρακίου, του Ξηροποτάμου, της Χωριστής, των Κουδουνίων, του Μυλοποτάμου, της Νέας Σεβάστειας  και της πόλης μας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ