17 Ιουλ 2013

Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Επιθεώρηση των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών που λαμβάνουν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.


Επισημαίνεται πως οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη σε όλο το εύρος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ύψους 2.200.000€, που καταπολεμά τα κουνούπια σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους και περιλαμβάνει τόσο επίγειες όσο και εναέριες δράσεις.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επεσήμανε: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ υλοποιεί και φέτος ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Μέχρι στιγμής στη Δράμα γίνονται στοχευμένοι ψεκασμοί στα σημεία που διαπιστώνεται πως υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, κυρίως όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.

Το πρόγραμμα μας δίνει και τη δυνατότητα αεροψεκασμών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κριθεί απαραίτητοι για την περιοχή μας. Θέλω να τονίσω πως η καθυστέρηση που υπήρξε στην έναρξη του προγράμματος δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Περιφέρειας. Από την πλευρά μας είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, αλλά οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν και η απίστευτη γραφειοκρατία καθυστέρησαν την έναρξη του έργου. Ευτυχώς η σύμβαση που υπογράφηκε είναι διετής, οπότε του χρόνου δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και η καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνει έγκαιρα όπως το σχεδιάζουμε».

           
            Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας