25 Ιουν 2013

Παρέσυραν μουσικά και εντυπωσίασαν ποιοτικά οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» από 20 έως 24 Ιουνίου

Μαγευτικές στιγμές μουσικής πανδαισίας και παράλληλα ιστορικής  μνήμης,  χάρισαν σε εκατοντάδες Δραμινούς οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων Ελεύθερης Δράμας.


Την Πέμπτη 20  Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε συναυλία  μουσικών  συνόλων  του  Δημοτικού  Ωδείου  Δράμας με την   ορχήστρα Sinfonietta,  το σύνολο  κιθάρων και  τη μικρή  και  μεγάλη  χορωδία.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν   χορευτές  από  το  τμήμα Χορού  του  Σ.Φ.Γ.Τ.  και  από  τη  Σχολή  Χορού  της  Ελένης  Αγγέλοβα .

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τίτλο  «Παγκόσμια ημέρα Μουσικής από τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» με κουαρτέτο σαξοφώνων και την παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Παπαδόπουλου. 

Το  Σάββατο 22 Ιουνίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή  συμπολιτών μας,  πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Βασίλη Λέκκα με την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Δράμας υπό την διεύθυνση του καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Νίκου Γιαμαλή σε έργα  Θεοδωράκη,  Ξαρχάκου,  Μαρκόπουλου  και  Χατζηδάκη  στα Γρασίδια  Αγίας  Βαρβάρας.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε  επίδειξη τοξοβολίας, από το Σύλλογο Φίλων Τοξοβολίας Ν. Δράμας στο Αθλητικό Κέντρο «Κραχτίδη».
Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε μία μοναδική επετειακή Μουσικοθεατρικοχορευτική παράσταση μνήμης για τα 100 Χρόνια από την Απελευθέρωση της Πόλης μας με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Πασχάλη Τόνιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Οι  Ρίζες  μας» και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας. Η βραδιά μάγεψε τους εκατοντάδες Δραμινούς που πλημύρισαν το Δημοτικό Ωδείο και «ταξίδεψαν»  από τα γεγονότα της απελευθέρωσης και το κλίμα της εποχής έως τα μουσικά μονοπάτια της παραδοσιακής και της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.


Το Σάββατο 22 την Κυριακή 23 και την Δευτέρα  24 Ιουνίου  του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκαν 3ημερες πανηγυρικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά» στην Τοπική Κοινότητα Μικροχωρίου.