16 Οκτ 2012

Δράμα: Σύσκεψη για τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή πρωτοφανής νεροποντή


Σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισαν χθες Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το απόγευμα αρκετοί συνδημότες μας και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες ορισμένων περιοχών της πόλης μετά από την πρωτοφανή νεροποντή.


Οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΔ ενεργοποιήθηκαν άμεσα και προσπάθησαν να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις συνέπειες. Τα δυσάρεστα για όλους αποτελέσματα επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση για να περιοριστεί η έκθεση των συμπολιτών μας σε κίνδυνο, ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, όπως η πρωτοφανής χθεσινή νεροποντή.

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής, συνοδευόμενα από στελέχη της ΔΕΥΑΔ, πραγματοποίησαν επί τόπου έρευνα και εκτίμηση για τις αιτίες που δημιούργησαν τα χθεσινά προβλήματα. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου το πρωί έκτακτη σύσκεψη του Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΔ.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης, όπως η χθεσινή, τα προβλήματα είναι:

α) στους πρόσφατα ανακατασκευασμένους δρόμους στην περιοχή της οδού Ηπείρου, αλλά και σε άλλες περιοχές (οδός Γαληνού, οδός Ίωνος Δραγούμη, οδός Σμύρνης, οδός Βασιλέως Ηρακλείου, κ.ά.) τα διαφορετικά ύψη των οδοστρωμάτων δημιουργούν υπερβολικές συγκεντρώσεις νερού σε συγκεκριμένα σημεία,

β) παρά τον πρόσφατο αλλά και τακτικό καθαρισμό των φρεατίων, ο αριθμός τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι επαρκής για την απορροή του νερού που συγκεντρώνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις έντονης νεροποντής,

γ) στις περιοχές όπου υπάρχουν δένδρα, η τακτική φροντίδα για τον καθαρισμό των φρεατίων δεν επαρκεί, διότι η πτώση των φύλλων είναι συνεχής, ιδιαίτερα το φθινόπωρο,

δ) σε πολλές περιπτώσεις το δάπεδο των ισόγειων καταστημάτων, γραφείων ή και κατοικιών βρίσκεται χαμηλότερα από την επιφάνεια των πεζοδρομίων και σε ορισμένες περιπτώσεις χαμηλότερα και από το οδόστρωμα, χωρίς να ευθύνεται ο Δήμος γι’ αυτό.

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων αποφασίστηκε:
α) δημιουργία άμεσα νέων φρεατίων στα σημεία όπου παρουσιάσθηκε μεγάλη συγκέντρωση νερού

β) συχνότερος έλεγχος των φρεατίων όπου παρουσιάσθηκε μεγάλη συγκέντρωση νερού και υπάρχουν δένδρα και κάθε είδους βλάστηση,

γ) ενημέρωση των παρόδιων κατοίκων και καταστηματαρχών για τα σημεία τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης, ώστε να παρεμβαίνουν και οι ίδιοι, έστω την τελευταία στιγμή, και να μην περιμένουν μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι της υπηρεσίας

γ) συνεργασία με τους παρόδιους κατοίκους και καταστηματάρχες που το δάπεδο του ισόγειου των κτηρίων βρίσκεται χαμηλότερα από την επιφάνεια των πεζοδρομίων, ώστε να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα από το Δήμο, αλλά και από τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι κατανοεί πλήρως την αγανάκτηση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή και διαβεβαιώνει ότι θα λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αποτελεσματικότητα των μέτρων είναι μεγαλύτερη, όταν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και η συμβολή όλων των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται δίπλα στα σημεία που δημιουργούνται τα προβλήματα.


                       
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


δείτε εδώ τη χθεσινή νεροποντή



1 ΣΧΟΛΙΑ:

mairi είπε...

otan leme ola enooume ola kai ta kafe kai ta snak mpar kai i laiki agora