2 Οκτ 2012

Καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών και στην πολεοδομία επιδιώκει ο Δήμος Δράμας με την ψηφιοποίηση αδειών


Οι παρεμβάσεις του Δήμου Δράμας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη συνεχίζονται.  Η ένταξη απασχολούμενων της κοινωφελούς εργασίας και στον τομέα αυτό θα διευκολύνει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών  στην Πολεοδομία την οποία επισκέφθηκε το πρωί  της Τρίτης ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης. 


Ο Δήμαρχος Δράμας είχε  σύντομη συνομιλία με τους εργαζόμενους και ειδικότερα τους οκτώ απασχολούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας τους οποίους και συνεχάρη για την σημαντική προσφορά τους. Αντικείμενο των απασχολουμένων είναι  ψηφιοποίηση  των οικοδομικών αδειών  που μέχρι σήμερα ήταν αρχειοθετημένες σε χιλιάδες φακέλους με αποτέλεσμα να δημιουργείται  πρόβλημα ως προς την χρονική διάρκεια της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης  θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονική ανεύρεση  των οικοδομικών αδειών (στελεχών και αρχιτεκτονικών μελετών) από το 1955 μέχρι σήμερα. Παράλληλα γίνεται ψηφιοποίηση  πράξεων προσκύρωσης αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας από το 1980 και έπειτα. Επίσης η ψηφιοποίηση των σχεδίων πόλης και των οικισμών  καθώς και οι τροποποιήσεις τους μέχρι το 2012.


 Η εκτίμηση του υλοποιούμενου έργου και παράλληλα το οικονομικό όφελος για τον Δήμο Δράμας είναι πάνω από 100.000 ευρώ.  Το μεγαλύτερο όφελος που προκύπτει ωστόσο αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πρόκειται για πρωτοβουλία  που υλοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας  ολοκληρωμένα, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών.


                       
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ