17 Οκτ 2012

Νέα δίκτυα ύδρευσης σε Χωριστή και Ξηροπόταμο


Αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα δεκαετιών στην ύδρευση τόσο στη Χωριστή όσο και στον Ξηροπόταμο με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. 


Στις 10  το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου δικτύου ύδρευσης στον Ξηροπόταμο και λίγο αργότερα στη Χωριστή σε κλίμα ικανοποίησης και ενθουσιασμού από τους κατοίκους των δύο μεγάλων κοινοτήτων του Δήμου της Δράμας. 

Τα δύο ζωτικής σημασίας έργα υποδομών  εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας  Κυριάκος Χαρακίδης δεν έκρυψε την συγκίνησή του καθώς τόσο στον Ξηροπόταμο όσο και στη Χωριστή ο Δήμος μας άρχισε να υλοποιεί δύο από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στις δύο Κοινότητες. Δύο έργα που διασφαλίζουν την παροχή άφθονου νερού και απαλλαγμένου από επικίνδυνους για την ανθρώπινη υγεία ρύπους. 
   
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας: «…είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σήμερα διότι το νέο δίκτυο ύδρευσης του Ξηροποτάμου και της Χωριστής γίνονται πραγματικότητα. Σε μερικούς μήνες  ο Ξηροπόταμος και η Χωριστή θα έχουν το αρτιότερο δίκτυο και το καθαρότερο νερό.

Η Δημοτική μας Αρχή κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε πριν τις εκλογές  και πολύ περισσότερα από αυτά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη μας Άρη Γιαννακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχυη  μας Γιάννη Ξανθόπουλο γιατί χάρη στην βοήθειά τους τα έργα αυτά αρχίζουν  πολύ γρηγορότερα από ότι περιμέναμε και θα είναι ολοκληρωμένα σε λίγους μήνες από σήμερα…».
     
Τα έργα αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης των Κοινοτήτων Ξηροποτάμου και Χωριστής είναι προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ και εντάχθηκαν από τον Δήμο Δράμας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

                       
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ