15 Οκτ 2012

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ από την ΔΕΥΑΔ από την ίδρυσή της


Εγκαινιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΔ στους πρόποδες του Κορυλόβου  το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας (ΔΕΥΑΔ). 


Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης εγκαινίασε μαζί με τον  Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη και τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο τα έργα για το νέο δίκτυο  ύδρευσης της πόλης.
      
Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις  της απέναντι στους Δραμινούς υλοποιεί ένα έργο μαμούθ ύψους 7,5 εκατομμύριων  ευρώ. Σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, με το συγκεκριμένο έργο, η μισή πόλη θα έχει ένα ολοκαίνουργιο δίκτυο ύδρευσης και θα ακολουθήσει το υπόλοιπο μέρος της πόλης ώστε να υπάρξει πλήρης αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου με τους αμιαντοσωλήνες. 

Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι κυρίως η διαφύλαξη της υγείας των συνδημοτών μας αλλά και οικονομικά από τον τερματισμό των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης. 
     
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος  Χαρακίδης ανέφερε: «Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχει κάνει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΔ, δηλαδή εδώ και 20 χρόνια δεν ξεπερνούν τα 6.900.000 ευρώ. Σε ενάμιση μόλις  χρόνο εμείς υλοποιούμε αυτό το έργο αξίας 7.500.000 ευρώ (που δεν επιβαρύνει μάλιστα τους Δραμινούς) για την πρώτη φάση της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι η συμβολή του έργου στην ποιότητα ζωής,  την δική μας και των παιδιών μας. Σαν Δημοτική Αρχή δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό τον τομέα γι αυτό και η σημερινή ημέρα είναι, θεωρώ, πολύ μεγάλη για τον Δήμο μας.

Σε λίγα χρόνια από σήμερα, ο Δήμος μας θα είναι από τους πλέον σύγχρονους Δήμους σε επίπεδο υποδομών και ποιότητας ζωής. Αυτά βέβαια δεν είναι μόνο λόγια. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει και το αποδεικνύουμε καθημερινά ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε και τα κάνουμε πράξη ως Δημοτική Αρχή».