29 Σεπ 2012

Χρήστος Αηδόνης: μήνυμα με αφορμή τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης



Ο Βουλευτής του Πα.Σο.Κ και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, με αφορμή τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουν, οι Δήμοι με τους πολιτιστικούς φορείς του Νομού μας, προς τιμήν των θυμάτων από την Βουλγαρική κατοχή -Σεπτεμβρίος – Οκτώβριος 1941, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα:


«Τα συγκλονιστικά γεγονότα της 29ης Σεπτεμβρίου 1941 και των ημερών που ακολούθησαν, με τις μαζικές εκτελέσεις και διώξεις των κατοίκων της περιοχής μας , αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα πιο θλιβερά γεγονότα της νεότερης ιστορίας του τόπου μας.

Τα αποτρόπαια εγκλήματα που διεπράχθησαν κατά την περίοδο της Βουλγαρικής κατοχής πριν από 71 χρόνια, είναι συνυφασμένα στη μνήμη των συμπολιτών μας με την άσκηση βίας σε άμαχο πληθυσμό.

Οι κάτοικοι του Νομού μας, όσο κανένας άλλος πληθυσμός πρόβαλε την εθνική συνείδηση και την εδαφική ανεξαρτησία ως πρώτη και αδιαμφισβήτητη αξία.

Είναι μεγάλο το χρέος μας στη μνήμη, καθώς οι συνέπειες της κατοχικής περιόδου του 1941 είναι ακόμη νωπές.

Όλοι μας μελετάμε την τοπική μας ιστορία, γνωρίζοντας πως από την ιστορική γνώση αντλούμε χρήσιμα διδάγματα, ωφέλημα και ικανά για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο ελληνικός λαός ήταν και είναι πάντα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών. Στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εδαφική κυριαρχία κάθε έθνους.»