4 Αυγ 2012

Επιτέλους βενζινάδικα στην Εγνατία


Χώρους στάσης και… βενζινάδικα θα αποκτήσει σύντομα επιτέλους η Εγνατία Οδός, καθιστώντας έτσι πιο ξεκούραστο και… λιγότερο επικίνδυνο το ταξίδι των οδηγών. Τέσσερα...


χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ελλάδας, και ακόμα δεν υπάρχουν ΣΕΑ από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου! Όμως, με βάση τον προγραμματισμό της «Εγνατία Οδός ΑΕ», οι χρήστες του οδικού άξονα θα μπορούν μέσα στους επόμενους μήνες να προμηθεύονται επιτέλους βενζίνη κατά τη διάρκειά του ταξιδιού τους.

Σε δεύτερη φάση, θα κατασκευαστούν τα κτίρια τα οποία θα παρέχουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης. Έτσι, οι ΣΕΑ θα παρέχουν τη δυνατότητα στάσης ή ολιγόωρης στάθμευσης, ενώ θα καλύπτουν ανάγκες των ταξιδιωτών όπως εστίαση, χρήση τηλεφώνου, αγορές (mini markets), χρήση χώρων υγιεινής.

Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες ανεφοδιασμού, συντήρησης ή οδικής βοήθειας του αυτοκινήτου τους.

Σήμερα, βενζινάδικο αλλά και ΣΕΑ, υπάρχει μόνον στον Πλάτανο Ημαθίας, ένας σε κάθε ρεύμα. Ανάδοχος υπάρχει για ακόμα τρία ζευγάρια ΣΕΑ (ένας σε κάθε ρεύμα), στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Σώστη Ροδόπης και στο Αρδάνιο του Εβρου.


πληροφορίες: Αγγελιοφόρος