2 Αυγ 2012

Πρώτο μετάλλιο και αποκλεισμοί!

Το πρώτο μετάλλιο, το χάλκινο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο, αλλά και πολλούς αποκλεισμούς περιελάμβανε η 5η αγωνιστική ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου για τους Έλληνες αθλητές.


Τζούντο: Ο Ηλίας Ηλιάδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ στους «32» και τον Λιθουανό Κάρολις Μπάουζα στους «16» για να προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Κιρίλ Ντενίσοφ, ωστόσο είχε δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ. Οι δυο νίκες επί του Αυστραλού Μαρκ Άντονι και του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Μπιτς Βόλεϊ: Οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αφού ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τις Κινέζες Ζανγκ Ξι και Ξούε. Σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου (οι Ρωσίδες Βασίνα, Βοζάκο κέρδισαν 2-1 σετ τις Ελβετίδες Κουν, Ζούμκερ), οι Ελληνίδες αθλήτριες κατέλαβαν την 17η θέση και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Κολύμβηση: Η Νέρι Νιαγκουάρα δεν έκανε καλό χρόνο στην 5η σειρά στα 100μ. ελεύθερο, τερμάτισε τελευταία και έμεινε εκτός ημιτελικών. Αποκλεισμός και για τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος τερμάτισε έκτος στη δεύτερη προκριματική σειρά μεικτής ατομικής στα 200μ.

Κωπηλασία: Άλλος ένας αποκλεισμός για Έλληνες αθλητές, καθώς οι δίδυμοι Απόστολος και Νίκος Γκοντούλας έμειναν εκτός του τελικού στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, αφού τερμάτισαν πέμπτοι στη δεύτερη προκριματική σειρά των ημιτελικών.

Ξιφασκία: Μέχρι την οχτάδα έφτασε η Βάσω Βουγιούκα. Στους «32» επιβλήθηκε της Βρετανίδας Λουίζ Γουίλιαμς-Μποντ, ενώ στους «16» επικράτησε της Αλεξάντρα Σόσα από την Πολωνία. Όμως, στα προημιτελικά γνώρισε την ήττα από τη Νοτειοκορεάτισσα Γίγεον Κιμ.

Ιστιοπλοΐα: Όντας 27ος και 33ος σε 5η και 6η ιστιοδρομία, αντίστοιχα, ο Βαγγέλης Χειμώνας βρίσκεται στην 27η θέση των Laser χάνοντας κι άλλο έδαφος. Η Άννα Αγραφιώτη τερμάτισε 34η τόσο στην 5η όσο και στην 6η ιστιοδρομία των Laser Radial, ενώ κατέχει την ίδια θέση στη γενική κατάταξη.

Με τη σειρά τους, οι Μιχάλης Πατενιώτης και Διονύσης Δήμου δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη 49er παραμένοντας στην τελευταία θέση, με το πέρας της 5ης και 6ης ιστιοδρομίας. Από την πλευρά της, η Αγγελική Σκαρλάτου τερμάτισε 21η στην 3η και 11η στην 4η ιστιοδρομία και βρίσκεται στη 16η θέση των RS-X γυναικών.

Τέλος, στην ίδια κατηγορία στους άνδρες ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε 6ος και 2ος σε 3η και 4η ιστιοδρομία, αντιστοίχως, βρίσκεται 5ος στη γενική κατάταξη και με καλή εμφάνιση στην 5η και 6η ιστιοδρομία θα είναι πιο κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.