5 Αυγ 2012

Μετάλλιο & ρεκόρ στην 8η μέρα!


Με ένα χάλκινο μετάλλιο, ένα Ολυμπιακό ρεκόρ κι ένα Πανελλήνιο ολοκληρώθηκε η όγδοη μέρα των Ολυμπιακών του Λονδίνου για τους Έλληνες αθλητές! Δείτε όλα τα αποτελέσματα.

Κωπηλασία: Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να ανοίξει η ημέρα για την ελληνική αποστολή! Το δίδυμο των Αλξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου τερμάτισε τρίτο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και κατέκτησε το πρώτο χάλκινο μετάλλιο σε κωπηλασία γυναικών. Οι Ελληνίδες τερμάτισαν σε χρόνο 5:24,61 και 16 χιλιοστά από το ασημένιο.


Λίγη ώρα αργότερα ήρθε ακόμα μία επιτυχία στα ελληνικά κουπιά με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου να κατακτούν την τέταρτη θέση στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου σε χρόνο 6:11.43!

Ποδηλασία πίστας: Ο Ζαφείρης Βολικάκης έτρεξε στον προκριματικό του σπριντ κι έκανε χρόνο 10.664, όμως στάθηκε άτυχος. Ο Έλληνας ποδηλάτης τραυματίστηκε κι έτσι δεν πήρε μέρος στο γύρο των «16».

Έπταθλο: Η Σοφία Υφαντίδου έφερε ακόμα μία επιτυχία στην χώρα μας καθώς με επίδοση 56.96μ. στον ακοντισμό έκανε την καλύτερη επίδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και τερμάτισε πρώτη στο αγώνισμα. Μετά την ολοκλήρωση όλων των αθλημάτων, με την κούρσα των 800μ., όπου ήρθε 7η στη σειρά της (2:22.03), η Ελληνίδα τερμάτισε στην 23η θέση του επτάθλου με 5.947 βαθμούς.

Επί κοντό: Οι Ηρώ Λεδάκη (13η), Κατερίνα Στεφανίδη (24η) και Νικόλ Κυριακοπούλου (19η) δεν τα κατάφεραν στο άλμα επί κοντό κι έτσι δεν θα βρεθούν στον τελικό του αγωνίσματος.

20 χιλιόμετρα. Βάδην: Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατάφερε να τερματίσει στη 15η θέση με χρόνο 1:21.12, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Ιστιοπλοΐα: Ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser ανέβηκε δύο θέσεις και κατάφερε να τερματίσει 26ος κατά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στο Λονδίνο, ενώ η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial τερμάτισε 33η.

Στα RSX η Αγγελική Σκαρλάτου δεν πήγε όπως τα περίμενε, καθώς ακυρώθηκε στην 8η ιστιοδρομία και υποχώρησε στην 17η θέση της γενικής κατάταξης, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης από την πλευρά του ανέβηκε κατά μία θέση (6ος).

Στα 470 οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος έπεσαν κατά τρεις θέσεις και πλέον είναι στη 16η θέση.

Υδατοσφαίριση: Η Εθνική πόλο των Ανδρών ηττήθηκε από τους Ισπανούς με 11-9 και πλέον θέλει νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αυστραλία τη Δευτέρα (6/08) για να προκριθεί.


Άρση βαρών: Ο Δαυίδ Καβελασβίλι, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο άθλημα κατέκτησε τη 13η θέση στα 94κ., όπου συμμετείχε στο β' γκρουπ.