7 Αυγ 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Σήμερα αγωνίζεται ο Δουβαλίδης!


Στίβο, ενόργανη, συγχρονισμένη κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και...

...ποδηλασία περιλαμβάνει το «γαλανόλευκο» πρόγραμμα, κατά την 11η ημέρα στο Λονδίνο, με το βάρος να πέφτει στον Βασίλη Τσολακίδη.

Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του δίζυγου αγωνίζεται στις 16:00 στον τελικό του οργάνου, θέλοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και γιατί όχι και το μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί έκτος κατά σειρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό θα μετάσχουν εννέα και όχι οκτώ αθλητές, λόγω ισοβαθμίας στον προκριματικό του Γάλλου Σαμπό και του Κινέζου Ζανγκ.

Νωρίτερα, στις 12:00 τρεις Έλληνες μετέχουν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους στον στίβο. Την αρχή θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος στις 12.10 αγωνίζεται στην 1η προκριματική σειρά των 110μ εμπόδια (2η διαδρομή). Ο πρωταθλητής της ΕΑΡ με το 13.37 (πανελλήνιο ρεκόρ) που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε μεγάλη διοργάνωση και βέβαια μπορεί να τα πάει καλύτερα και από το 2008 στο Πεκίνο, όταν έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Στη σειρά του έχει τον 4ο καλύτερο χρόνο, με τον Ρώσο Σεργκέι Σουμπένκοφ να έχει την κορυφαία επίδοση με 13.09. Προκρίνονται οι 3 πρώτοι από κάθε σειρά (γίνονται 6) και οι 6 με τους καλύτερους χρόνους.

Στις 13.25 θα γίνουν τα προκριματικά του Β΄ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών, όπου συμμετέχει η Σάββα Λίκα. Φέτος έχει κάνει 59.96μ, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 63.13μ. Το όριο πρόκρισης είναι 62.00μ, αλλά με μία βολή πάνω από τα 60.00μ δεν αποκλείεται η 42χρονη αθλήτρια να μπει μέσα στις 12 καλύτερες για τον τελικό.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, τέλος, μετέχει στα 200μ στις 13.58, στη 2η προκριματική σειρά (3η διαδρομή). Έχει την 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του, με το Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ να έχει την κορυφαία με 19.91. Προκρίνονται οι 3 πρώτοι από κάθε σειρά (γίνονται 7) συν οι 3 με τους καλύτερους χρόνους.

Ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στην ποδηλασία πίστας, με τον Χρήστο Βολικάκη να αγωνίζεται στις 12:00 στο κέιριν ανδρών.

Στο Γουέιμουθ, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετέχει στον αγώνα μεταλλίων (medal race) στην ιστιοπλοϊα με σκάφη τύπου RS-X, καταλαμβάνοντας την 5η θέση της γενικής κατάταξης. Επίσης, οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος αγωνίζονται στις δύο τελευταίες κούρσες των 470.

Στις 17:00 παίρνουν σειρά οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη οι οποίες αγωνίζονται στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, έχοντας προκριθεί ως όγδοες από τα προκριματικά.