4 Αυγ 2012

Ολυμπιακοί αγώνες 2012: Οι Έλληνες την 8η ημέρα...


Το Σούπερ Σάββατο (4/8) των Ελλήνων είναι η 8η ημέρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, καθώς τα γαλανόλευκα χρώματα διεκδικούν δύο μετάλλια στην κωπηλασία.

Στο Ίτον Ντόρνεϊ στρέφονται όλα τα βλέμματα, εκεί όπου δύο ελληνικές βάρκες θα κυνηγήσουν τη διάκριση. Στις 12.00 το «παγκόσμιο» δίδυμο των Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου ρίχνονται στη μάχη του τελικού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, θέλοντας να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία με την κατάκτηση του χρυσού.


Μισή ώρα αργότερα σειρά παίρνουν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάνης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου που θα αγωνιστπύν στον τελικό της τετράκωπου άνευ. Πολλές οι ελπίδες και αυτή την περίπτωση, με την Ελλάδα να αναζητά κι άλλα μετάλλια μετά το χάλκινο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο.

Πρεμιέρα στη διοργάνωση κάνει στις 12.00 ο Ζαφείρης Βολικάκης, ο οποίος θα μετάσχει στα προκριματικά του σπριντ στην ποδηλασία πίστας.

Την ίδια ώρα, η Σοφία Υφαντίδου θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στο έπταθλο. Διπλή συμμετοχή στα προκριματικά του επί κοντώ γυναικών στις 12.20 με τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Στέλλα Ηρώ Λεδάκη να διεκδικούν την είσοδό τους στον τελικό. Το απόγευμα, στις 19:00 ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί στα 20χλμ βάδην.

Στο Γουέμου συνεχίζονται κάποιες από τις κατηγορίες της ιστιοπλοΐας. Τις τελευταίες κούρσες τους θα πραγματοποιήσουν ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial. Η Αγγελική Σκαρλάτου θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στα RSX όπως και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, αλλά και οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος συνεχίζουν στα 470.

Στις 16:10 η Εθνική πόλο των ανδρών δίνει κρίσιμο ματς με την Ισπανία για την 4η αγωνιστική του Α’ Ομίλου, θέλοντας τη νίκη που θα τη στείλει στα προημιτελικά.

Πρεμιέρα στη διοργάνωση θα κάνει στις 17:30 ο Δαυίδ Καβελασβίλι στην άρση βαρών, αγωνιζόμενος στο β’ γκρουπ της κατηγορίας των 94 κιλών.