2 Αυγ 2012

Περισσότερα από 200 παιδιά στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στη Δράμα


Περισσότερα από 200 παιδιά φιλοξενούνται φέτος στις δομές δημιουργικής απασχόλησης που δημιούργησε ο Δήμος Δράμας, για πρώτη φορά, σε τρία σημεία εντός της πόλης.

Τα παιδιά κυρίως σχολικής και προσχολικής ηλικίας παρακολουθούν σειρά δράσεων και περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους στο Δημοτικό Κέντρο Νεότητας  «Γεώργιος Παρασίδης», στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου και στους χώρους του 15ου Δημοτικού Σχολείου.

Στο πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης φιλοξενούνται δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με την βοήθεια εκπαιδευτών του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.  Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσα από την ψυχαγωγία, προκειμένου  τα παιδιά να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς τους.

Στα τμήματα που λειτουργούν τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν  ένα κλίμα συνεργασίας, ανάπτυξης  της κοινωνικότητά τους, ανάδειξης των ικανοτήτων και της αυτονομίας τους.  Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος είναι ο χορός, το ομαδικό παιχνίδι, οι αθλητικές δραστηριότητες, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η προβολή DVD, η χειροτεχνία και η ανάπτυξη των καλλιτεχνικών ανησυχιών των παιδιών.

Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε: «Η Δημιουργική Απασχόληση των μαθητών κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, εκτός από την ψυχαγωγία και τις ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει, αποδεικνύεται ότι ανακουφίζει και τις οικογένειες από τον φόρτο της απασχόλησης των παιδιών για ορισμένες ώρες τις ημέρας προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερο άγχος για τους γονείς. Δεν θα πρέπει βέβαια να αγνοηθεί ότι μέσω των δομών Δημιουργικής Απασχόλησης  δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης και εργασίας σε άνεργους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς, εν προκειμένω των εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Βέβαια το πιο σημαντικό από όλα είναι η χαρά που νοιώθουν τα  παιδιά δημιουργώντας, μαθαίνοντας και συμμετέχοντας σε αθλητικές και άλλες ομαδικές δραστηριότητες. Στόχος και φιλοδοξία μας είναι το πρόγραμμα αυτό μετά την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του να το επαναλαμβάνουμε εκτός από τους θερινούς μήνες και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και Πάσχα».