25 Ιουλ 2012

Καταπολέμηση κουνουπιών στην ΠΕ Δράμας (φωτό)


Διενέργεια δύο δράσεων ψεκασμών πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και παράλληλα διανέμεται ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Επιθεώρηση των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Επισημαίνεται ότι κατά τη φετινή χρονιά πραγματοποιούνται στην περιοχή μας ταυτόχρονα δύο συμπληρωματικές δράσεις ψεκασμών. Η πρώτη εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του οποίου, με πρωτοβουλία και πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, έχει εγκριθεί η πρόσληψη συμβασιούχων για τη διενέργεια ψεκασμών στα φρεάτια του Δήμου Δράμας. Σε αυτό το πλαίσιο δύο συνεργεία των πέντε ατόμων εκτελούν καθημερινά ψεκασμούς, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Η δεύτερη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το 2012 και περιλαμβάνει χαρτογράφηση, παρακολούθηση των πληθυσμών εντόμων και ψεκασμούς μεγαλύτερης κλίμακας (παρόχθιες περιοχές, ρέματα κλπ.) σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Παράλληλα με τη διενέργεια ψεκασμών η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Δράμας, η οποία συντονίζει και εποπτεύει τις παραπάνω δράσεις, διανέμει ενημερωτικό έντυπο υλικό και προχωρά σε προφορικές συστάσεις στους κατοίκους.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επεσήμανε: «Τόσο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχουν λάβει φέτος όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που ενόψει και του κινδύνου διάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την υγεία των πολιτών. Θέλω να τονίσω πως χάρη στο πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας είμαστε σε θέση να υλοποιούμε πολλές και εξαιρετικά χρήσιμες δράσεις, με άμεσο αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες που βοήθησαν στο σχεδιασμό και εποπτεύουν την υλοποίηση των δράσεων, και βέβαια τους συμβασιούχους υπαλλήλους μας για το ζήλο και την εργατικότητά τους».