13 Ιουλ 2012

Στην τελετή αναγόρευσης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Αθηνών, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 στις 7:30μμ στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β’.


Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδοσίου Πελεγρίνη και την παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμώμενου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Νομικής, καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη. Στη συνέχεια έλαβε μέρος η ανάγνωση του Διδακτορικού Διπλώματος και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητή Μιχάλη Τσινισιζέλη.

Ακολούθησε η ομιλία του τιμώμενου Πατριάρχη με θέμα: «Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ως παράγων διαπλάσεως του ελληνισμού και της ορθοδοξίας: ιστορία και προοπτικές».

Στο τέλος, ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ ερμήνευσε επίκαιρους ύμνους και τον «Πολυχρονισμό» του Πατριάρχη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μητροπολίτες εκπρόσωποι των προκαθημένων των ορθοδόξων εκκλησιών, πολλοί ιεράρχες της Αλεξανδρινής και της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Νεράντζης, εκπρόσωποι κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, οι Πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Σ.τ.Ε και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής, ακαδημαϊκής, καλλιτεχνικής και επιχειρηματικής κοινότητας, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» δήλωσε:

«Είχα την υψίστη τιμή να παρευρεθώ στην Τελετή Αναγορεύσεως σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου. Το έργο του ιεραπόστολου Πατριάρχη της αγάπης αναγνωρίζεται καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δύσκολη αποστολή και το σπουδαίο έργο του Πατριάρχη Θεοδώρου και των συνεργατών του να μεταφέρουν το μήνυμα της Ορθοδοξίας και της αγάπης του Χριστού στην ήπειρο του μέλλοντος, στην Αφρική, αναγνωρίστηκε σήμερα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στηρίζουμε εμπράκτως τις προσπάθειες του Πατριάρχη μας να συνεχίσει να κτίζει σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, πτωχοκομεία και να ανοίγει πηγάδια για να φέρει νερό στους αφρικανούς συνανθρώπους μας. Κι ο Πατριάρχης με τη σειρά του στηρίζει όλους εμάς που τον αγαπάμε με τον δικό του ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο. Η Δράμα στο πρόσωπό του έχει ένα καλό σύμμαχο και φίλο.»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με δραμινούς ετεροδημότες με σκοπό την οργάνωση του κοινού αγώνα για το καλό της Δράμας.

Επίσης, σε συνάντηση που οργάνωσε στην οικεία του ο καθηγητής Δικαίου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρος Παναγόπουλος με στόχο την προβολή των περιβαλλοντικών θησαυρών της Δράμας και την υποστήριξη του αγώνα του Επικεφαλής και Υποψηφίου Δημάρχου μας, πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, την πρώην Υπουργό Παιδείας Καλλιόπη Μπουρδάρα, τον Πρόεδρο επί τιμή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρώην Δήμαρχο Δράμας (την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση το 1974) Γεώργιο Κούρτη και άλλους φίλους της Δράμας.

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ