19 Ιουλ 2012

Κατά της πώλησης της ΕΒΖ


Την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αντίθεσή του στο σενάριο πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και το ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου της Ν. Ορεστιάδας, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

“Είναι προδότες και εγκληματίες όσοι, όλα αυτά τα χρόνια έπαιζαν σε βάρος της ΕΒΖ και της Ν. Ορεστιάδας” είπε στην τοποθέτησή του επί του θέματος ο δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς. “Σήμερα η ΕΒΖ δεν πωλείται αλλά χαρίζεται. Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πρέπει να μάθουν τι είναι η Ορεστιάδα και που είναι.

Είναι εθνική ανάγκη η παρουσία του ζαχαρουργείου, το κράτος όλα τα υπόλοιπα τα μαζεύει και φεύγει από την περιοχή” υπογράμμισε ο κ. Μουζάς. Τέλος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να συμπορευτούν στη δυναμική διεκδίκηση της συνέχισης λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή.



2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

Στις 6 Ιουνίου 1983 ο βουλευτής της ΝΔ και ΥΠΕΞ το 1993 Μιχ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως (ΕΒΖ) υπέγραψε με την γιουγκοσλαβική εταιρεία «Στοκοπρομέτ» σύμβαση για πώληση 5.000 τόνων ζάχαρης, με τιμή 298 δολλάρια τον μετρικό τόνο, ενώ η διεθνής τιμή ήταν 330 δολλάρια. Η εταιρεία πληρώνει στην Ελλάδα 1.575.000 δολλάρια, αλά στην ΕΒΖ πηγαίνουν μόνον τα 1.475.000. Τα 100.000 δολλάρια πηγαίνουν στην εταιρεία «Θ. Βλάχος και Σια, ΟΕ», που, όπως είπε ο Μιχ.Παπακωνσταντίνου, «υπήρξε ο μεσάζων».

Ανώνυμος είπε...

H ζάχαρη πρέπει να είναι κρατική επειδή ο ΦΡΑΠΕΣ είναι εθνικό μας προιόν!!

ΞΙΠΝΙΣΤΑΙ ΣΥΝΑΙΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΣ ΚΛΑΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ!!