31 Ιουλ 2012

Θάλασσα – αμμουδιά και μέτρα προφύλαξης!


Πολλοί από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά τα πρώτα μας μπάνια στη θάλασσα. Τόσο όμως η θάλασσα όσο και η άμμος κρύβουν κινδύνους, που καλό είναι να γνωρίζουμε και να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε.

Δέκα χρήσιμες συμβουλές για γονείς και παιδιά:


Πάντα το παιδί να φορά καπέλο και αντηλιακό στην παραλία. Για όσο και αν μείνετε στην παραλία τα δύο αυτά αξεσουάρ είναι απαραίτητα.

Καλό θα είναι τόσο το παιδί σας όσο και εσείς οι ίδιοι, όταν βγαίνετε από τη θάλασσα να αλλάζετε μαγιό, έχοντας μαζί σας ένα δεύτερο καθαρό και στεγνό. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες για ουρολοιμώξεις.

Μην τρώτε τίποτα για 4 ώρες πριν πάτε να κολυμπήσετε.

Έχετε πάντοτε μαζί σας αμμωνία για ενοχλητικά τσιμπήματα εντός και εκτός της θάλασσας.

Καλό είναι τα μικρά παιδιά, να φορούν πλαστικά παντοφλάκια για όσο διάστημα παίζουν στην αμμουδιά. Έτσι θα αποφύγετε τον κίνδυνο να πατήσουν κάτι αιχμηρό που θα τα τραυματίσει.

Έχετε μαζί σας αρκετό νερό ή φυσικούς χυμούς για εσάς και τα παιδιά, όση ώρα είστε στη θάλασσα.

Ιδίως για τα παιδιά, επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρουχαλάκια στη θάλασσα.

Καλό θα είναι όσο το παιδί παίζει στην άμμο, φτιάχνοντας πύργους και μαζεύοντας κοχύλια, να μην είναι γυμνό. Φορέστε του ένα άνετο σορτσάκι και αν όχι μπλούζα, βάλτε σε όλη την πλάτη, το στέρνο, τα χέρια και το πρόσωπό του αρκετό αντηλιακό.

Κυρίως για τις γυναίκες, αυτή η συμβουλή! Αποφύγετε μαγιό με μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία. Υπάρχουν μαγιό που έχουν για παράδειγμα, μικρές μεταλλικές θηλιές, ή μεταλλικούς κρίκους στις τιράντες ή στο σουτιέν. Αυτό το μεταλλικό κομμάτι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο την ώρα που εκτίθεστε στον ήλιο. Αυτό γιατί συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα ηλίου πάνω του και μπορεί να σας προκαλέσει από απλό κάψιμο έως και έγκαυμα.

Τέλος, να θυμάστε ότι καλύτερο διάστημα για τα καλοκαιρινά σας μπάνια, είναι οι ώρες μέχρι τις 11 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα!

Καλά και προστατευμένα μπάνια λοιπόν!!!