30 Ιουλ 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Οι Έλληνες της 3ης ημέρας


Κολύμβηση, κωπηλασία, τζούντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα, επιτραπέζια αντισφαίριση και πινγκ πονγκ είναι τα αθλήματα στα οποία αγωνίζονται οι Έλληνες τη Δευτέρα (30/7), τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έντονο το υγρό στοιχείο και αυτή τη φορά, με κάποιους από την ελληνική αποστολή να κάνουν το πρεμιέρα στο θεσμό κι άλλους να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους. Στην πρώτη περίπτωση ανήκει ο Παγκόσμιος ρέκορντμαν Ευθύμης Μίτας και ο Νίκος Μαυρομάτης, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο αγώνισμα του σκιτ στη σκοποβολή.

Η τζουντόκα Ιουλιέτα Μπουκουβάλα θα πατήσει για πρώτη φορά στο τατάμι στο ολυμπιακό τουρνουά στην κατηγορία των -57 κιλών με πρώτη αντίπαλο την Κουβάνη Γιουριλέιντις Λουπετέι Κόμπας για τον γύρο των "32" (στις 11.44). .

Στην κολύμβηση (12.21) σειρά παίρνουν ο Γιάννης Δρυμωνάκος και ο Στέφανος Δημητριάδης στον προκριματικό των 200μ. πεταλούδα. Ο Δρυμωνάκος έχει τον έβδομο καλύτερο χρόνο στην τρίτη προκριματική σειρά με 1:56.48, ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης έχει τον χειρότερο χρόνο στην τέταρτη προκριματική σειρά με 1:56.82.

Στην κωπηλασία, η ελληνική τετράκωπος άνευ θα ξεκινήσει την προσπάθεια κατάκτησης ενός μεταλλίου στα 12.40. Στο κουπί θα βρίσκονται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου.

Στο Lord's Cricket Ground (12.57) η Ευαγγελία Ψάρρα συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη φάση των «64», με αντίπαλο την Ινδή Μπομπάιλα Ντέβι Λάισραμ.

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση, Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης αγωνίζονται στον 3ο γύρο του απλού των ανδρών. Ο πρώτος αντιμετωπίζει στις 13:00 τον Δανό Μίχαελ Μέιζ και ο Γκιώνης λίγη ώρα αργότερα τον Ιάπωνα Σέγια Κισικάουα (15.00).

Πρεμιέρα στην ιστιοπλοΐα κάνουν τρεις ακόμη κατηγορίες, με τους Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατεινιώτης να αγωνίζονται στα 49er, τον Βαγγέλη Χειμώνας στα Laser και την Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial. Παράλληλα ο Γιάννης Μιτάκης θα συνεχίσει τις προσπάθειές του στα Finn, όπως και οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στα Star.

Τέλος, η αυλαία θα πέσει με μπιτς βόλεϊ και τις Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, οι οποίες αναμετρώνται (16.30) με τις Ρωσίδες Βάσινα κα Βοζακόβα.