21 Μαΐ 2012

Ψεύτης, αναξιόπιστος, κοινωνικά ανάλγητος και μονίμως απών απ’ όλα ο Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης.

-Δέκα κατηγορώ και δέκα ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση.

-Για την ανικανότητα του φταίνε οι άλλοι και πάντα η κ. Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Δίνει μισθούς σε φίλους και συνεργάτες του.


-Κινδυνεύουν οι προσλήψεις στα πεντάμηνα.

-Κοροϊδεύει τους κατοίκους του Προαστείου.

Κατώτερος των περιστάσεων και αμήχανος παρατηρητής των εξελίξεων είναι ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χαρακίδης, με την γενικότερη παρουσία του,  ή μάλλον την μόνιμη απουσία του, από τα τοπικά δρώμενα από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου. 

Η μέχρι τώρα θητεία του χαρακτηρίζεται από συνεχή ψεύδη, αναξιοπιστία, κοινωνική αναλγησία και ανικανότητα να διοικήσει τον ιστορικό και μαρτυρικό Δήμο της Δράμας, που καθημερινά αποδεικνύεται ότι έπεσε σε άσχημα χέρια.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ Κ. ΧΑΡΑΚΙΔΗ

ΓΙΑΤΙ ενώ σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε από την τσέπη του, δηλαδή με δικά του χρήματα, την εφημερίδα (Εν Δήμω) που εκδίδει η ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έφερε ως θέμα την πληρωμή των εκδόσεων της εφημερίδας από τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Δηλαδή είπε ψέματα αφού οι πολίτες  θα πληρώσουν ένα έντυπο που από εφημερίδα ενημέρωσης των Δραμηνών πολιτών, εξελίχθηκε σε βήμα προβολής του Δημάρχου και του ανύπαρκτου έργου του.

ΓΙΑΤΙ ενώ προεκλογικά μιλούσε ότι θα καταργήσει τους μισθούς Προέδρων και Αντιπροέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων αμείβει με 14.400 ευρώ το χρόνο τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ.

ΓΙΑΤΙ ενώ προεκλογικά μιλούσε για συμάζεμα των οικονομικών του Δήμου, προσέλαβε ιδιώτη λογιστή στη ΔΕΚΠΟΤΑ που παίρνει 12.000 ευρώ το χρόνο, όταν στην επιχείρηση αυτή υπάρχει Λογιστής Δημοτικός Υπάλληλος. Τα 300-350 ευρώ που δίναμε εμείς το μήνα για την απασχόληση Λογιστή στη ΔΕΚΠΟΤΑ, στην εποχή της οικονομικής κρίσης ο κ. Χαρακίδης τα έκανε 1.000 το μήνα.

ΓΙΑΤΙ ενώ γκρέμισε τα σπιτάκια του κήπου, δύο μήνες πριν από την περσινή Ονειρούπολη, μόνο για ένα καπρίτσιο του και κατασκεύασε καινούργια, χειρότερα ποιοτικά και εμφανισιακά, χρέωσε τη ΔΕΚΠΟΤΑ με 80.000 ευρώ επιπλέον.

ΓΙΑΤΙ οδηγεί σε κλείσιμο το ενυδρείο Μυλοποτάμου το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 5.500 μαθητές.

ΓΙΑΤΙ οδηγεί σε κλείσιμο το Δημοτικό Ωδείο Δράμας και το Κέντρο Νεότητας, σε διάλυση είναι οι Φιλαρμονικές του Δήμου Δράμας, δεν λειτουργεί το ιατροκοινωνικό κέντρο των αθιγγάνων, είναι απλήρωτοι υπάλληλοι και τόσα άλλα απίστευτα!

ΓΙΑΤΙ βρίσκει προσχήματα για να μη καταβάλει τα 60 και 80 ευρώ σε 513 άπορους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη τα περιμένουν για να κάνουν ΠΑΣΧΑ!

ΓΙΑΤΙ τη δική του ανικανότητα προσπαθεί να τη χρεώσει στις υπηρεσίες της Επιτρόπου Δράμας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο που απορρίπτει  σωρηδόν τις παράνομες πράξεις και ενέργειες του. Έφτασε μάλιστα στο ολίσθημα να καταγγείλει την κ. Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το Ελεγκτικό Συνέδριο  για πρόθεση και υπερβάλλοντα ζήλο! Εγκαλεί δηλαδή ανθρώπους που επιβάλλεται να τηρούν τη νομιμότητα για να καλύψει τη δική του ανικανότητα. Και μάλιστα όταν προεκλογικά είχε κάνει σημαία του το σύνθημα περί νομιμότητας στο Δήμο της Δράμας.

ΓΙΑΤΙ είναι κοινωνικά ανάλγητος αφού οι τοπικές αυτοδιοικήσεις ιδιαίτερα σήμερα που ο κόσμος πεινάει και βιώνει τη φτώχια του, κρίνονται από την κοινωνική τους ευαισθησία, από τη συμπαράσταση στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και από την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Πέραν τούτων τίθενται καθημερινά και από μας που γνωρίζουμε τα πράγματα στο Δήμο, αλλά και τους απλούς πολίτες που Δήμαρχο ακούνε και Δήμαρχο δεν βλέπουν, τα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα:

Πότε θα κάνετε κ. Χαρακίδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο που από την αρχή της θητείας σας,  σας υποδείξαμε ότι επιβάλλεται να συστήσετε και εσείς συμφωνήσατε;  Όταν θα έχουν πεθάνει όλοι οι άποροι της Δράμας από  ασιτία και έλλειψη φαρμάκων;  

Τι έχετε να πείτε κ. Χαρακίδη για τις προσλήψεις των ανέργων νέων της πόλης μας, στα γνωστά πεντάμηνα, που όλα δείχνουν ότι οι «επιτυχόντες» δεν θα προσληφθούν;

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πληρωθούν οι «επιτυχόντες»;

Γιατί καθυστερήσατε τραγικά στην προσπάθεια να έχετε τον έλεγχο των διαδικασιών πρόσληψης και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια από την αγορά της Δράμας; 

Γιατί δημιουργήσατε κ. Χαρακίδη προσδοκίες σε χιλιάδες ανέργους και πολιτικές ομηρίες των «επιτυχόντων» ενόψει των εθνικών εκλογών, (παίζοντας το παιχνίδι του κόμματος που σας στήριξε) και φαίνεται όπως όλα δείχνουν, ότι δεν θα προσληφθούν ποτέ;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κ. Χαρακίδη να παίζετε με τη φτώχια και τη δυστυχία των Δραμηνών;

Γιατί δε δίνετε κ. Χαρακίδη λύση στο θέμα του Προαστείου εσείς και οι Υπηρεσίες που προΐσταστε αφού αναγνωρίζετε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του;

Πως τολμάτε να ισχυρίζεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν μπορείτε να απεμπολήσετε δικαιώματα κυριότητας που φέρεται από λάθος να έχει ο Δήμος στα σπίτια των κατοίκων του Προαστείου;

Γιατί δεν δίνετε εσείς και οι υπηρεσίες που προΐσταστε λύση στο θέμα, εδώ και τώρα με γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών σας,  αλλά παραπέμπετε ερωτήματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σαν να υπάρχει διαφορά και αντιδικία με τους κατοίκους του Προαστείου, το δίκαιο των οποίων αναγνωρίζετε; Αφού δεν υπάρχει αντιδικία τι δουλειά έχει να επέμβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού σας με την ευθυνοφοβία που σας διακατέχει σκέφτεστε να πάρετε τα σπίτια των κατοίκων του Προαστείου, ή μήπως προσπαθείτε να οχυρωθείτε, αφού αδυνατείτε να δώσετε άμεση λύση εσείς και οι υπηρεσίες που προΐσταστε , σε αποφάσεις που απρόσωπα θα εκδώσουν οι υπηρεσίες του Αθηνοκεντρικού κράτους;
Κύριε Χαρακίδη, αν εμμένετε στην τραγική άποψη που εκφράσατε εσείς και οι Δημοτικοί σας Σύμβουλοι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Δήμος της Δράμας δεν μπορεί εύκολα να απεμπολήσει το δικαίωμα κυριότητας του στο σύνολο που αγροκτήματος του Προαστείου που οι κάτοικοι του έκτισαν τα σπίτια τους, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλετε να δώσετε λύση.
Κ. Χαρακίδη, διοικήστε επιτέλους το Δήμο

Πολύ σύντομα  έπεσαν οι μάσκες.

Ο κόσμος σας κατάλαβε και είναι αποφασισμένος από τώρα, δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές, να σας βάλλει στη γωνία.

Θωμάς Μαργαρίτης
τ. Δήμαρχος Δράμας
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας

3 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

δημαρχος δεν βγηκες ...βουλευτης δεν βγηκες και μυαλο δεν λες να βαλεις ..

Ανώνυμος είπε...

Θωμά,είσαι τραγικός!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μ αρέσει όταν λέγονται αλήθειες,αν και όλοι
ξέρουμε οτι είναι έτσι τα πράγματα...