17 Μαΐ 2012

Δράμα: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν όλα τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Δράμας με την υποστηρικτική χορηγία της Περιφέρειας και του Δήμου, από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.


Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας με ομιλία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Νικόλαου Γεωργιάδη, με θέμα «Πόντος: Ιστορία, μνήμη πάντων των εν πίστη τετελειωμένων, συλλογική πορεία στο μέλλον...»

Την Κυριακή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας. Και στις 11:00 τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των απανταχού πεσόντων Ποντίων στο Πάρκο των Κομνηνών.

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

Στην Καβάλα, την Κυριακή στις 10 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου υπέρ αναπαύσεων των Ελλήνων του Πόντου και στις 11 επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Ποντίων «ο Ακρίτας του Πόντου» (περιοχή Ιχθυόσκαλα).

ert