18 Μαΐ 2012

Συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας


Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλλεγγύης (ΚΙΦΑ) Δράμας οργανώνουμε συναυλία με σκοπό την ενίσχυση του ΚΙΦΑ και την συσπείρωση των πολιτών. 


Όσοι θέλετε να προσφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο, ή γνωρίζετε κάποιους που θέλουν να προσφέρουν, μπορείτε να γραφτείτε στο facebook γκρουπ για τη συναυλία (https://www.facebook.com/groups/212641645514739/), ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο politesdramas@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6984286106 και 2521777038.

Βασικές πληροφορίες για τη συναυλία

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας, στις 14 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη. Οι καλλιτέχνες που θα στηρίξουν εθελοντικά τη συναυλία είναι:

Δημήτρης Αποστολάκης (Χαϊνης)
Κοτονιάς Θοδωρής (Μακρινά Ξαδέρφια)
Μέλη από τους Εμπειροτέχνες
Καμπαστάνα Νατάσσα

Η προσέλευση στη συναυλία θα είναι ανοικτή (χωρίς εισιτήριο δηλαδή), καθώς πρωταρχικός σκοπός της συναυλίας είναι η κινητοποίηση των πολιτών και η ενημέρωση τους για τους σκοπούς και δραστηριότητες του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ). Εφόσον, λοιπόν, δεν θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου που θα βοηθούσε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των εξόδων, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τρόπους ώστε όχι μόνο να περιορίσουμε τα πάγια έξοδα της συναυλίας, αλλά και να δημιουργήσουμε πηγές εσόδων. Για τη μείωση των εξόδων θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα εξής:

Να πάρουμε όσο το δυνατόν οικονομικότερη προσφορά για την κάλυψη του ήχου.
Να αναζητήσουμε οικονομικές προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία για την μεταφορά των καλλιτεχνών Να αναζητήσουμε οικονομικές προσφορές από τυπογραφεία για την εκτύπωση της αφίσας και των κουπονιών για τη συναυλία
Να αναζητήσουμε δωρεάν προσφορές για τη διαμονή των καλλιτεχνών (είτε από ξενοδοχεία της πόλης είτε από πολίτες)

Όσον αφορά τα έσοδα από την συναυλία, αυτά θα προέρχονται από:
• Την πώληση κουπονιών για τη συναυλία. Το κουπόνι θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και τιμή (π.χ. 2 ευρώ).
• Την πώληση κρεατικών (σουβλάκια, λουκάνικα) κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Θα ζητήσουμε δωρεάν προσφορές από τα κρεοπωλεία, τα supermarket και τους φούρνους της Δράμας (για ψωμί)
• Την πώληση μπύρας, κρασιού και τσίπουρου. Θα αναζητήσουμε την οικονομικότερη προσφορά για μπύρες. Θα ζητήσουμε δωρεάν προσφορές από ντόπιους παραγωγούς κρασιού και τσίπουρου. (θα χρειαστούμε επίσης και πλαστικά ποτήρια)

Τέλος, κάποια υλικά που θα χρειαστούμε την ημέρα της συναυλίας:
Ψησταριά, κάρβουνα, βαρέλια για τον πάγο, πάγο, μεγάλο πάγκο.

Ομάδες εθελοντικής εργασίας

Για την πραγματοποίηση της συναυλίας θα χρειαστεί να συντονιστούν και να εργαστούν εθελοντικά πλήθος πολιτών. Συγκεκριμένα θα καταρτιστούν ομάδες οι οποίες θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις εξής εργασίες:

πριν την συναυλία
• Αφισοκόλληση
• Αναζήτηση οικονομικών προσφορών από τυπογραφεία
• Αναζήτηση (δωρεάν) προσφορών από ξενοδοχεία
• Αναζήτηση οικονομικών προσφορών από ταξιδιωτικά γραφεία
• Αναζήτηση οικονομικών προσφορών για την κάλυψη του ήχου
• Αναζήτηση οικονομικών προσφορών για τις μπύρες
• Αναζήτηση (δωρεάν) προσφορών από ντόπιους παραγωγούς τσίπουρου και κρασιού
• Αναζήτηση (δωρεάν) προσφορών για τα κρεατικά
• Αναζήτηση (δωρεάν) προσφορών για το ψωμί
• Αναζήτηση (δωρεάν) προσφορών για τα λοιπά είδη
• Πώληση κουπονιών στα καταστήματα και στους πολίτες

Την ημέρα της συναυλίας
• Το πρωί παραλαβή των κρεατικών (από τα κρεοπωλεία) και του ψωμιού από τα αρτοποιεία.
• Ψήσιμο κρεατικών.
• Πώληση/Σερβίρισμα των κρεατικών και των ποτών
• Γενικότερη βοήθεια στις εργασίες που θα παρουσιαστούν
• Καθαριότητα του χώρου μετά το πέρας της συναυλίας

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) Δράμας

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης στη Δράμα οργανώθηκε από απλούς πολίτες, στελεχώθηκε από ευαισθητοποιημένους γιατρούς και φαρμακοποιούς και στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος στον τομέα της υγείας. Μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης δείχνουμε την πεποίθηση μας ότι οι πολίτες μπορούν να δράσουν συλλογικά χωρίς να εξαρτώνται από οποιαδήποτε πολιτική παράταξη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης δεν είναι μία πράξη φιλανθρωπίας, αλλά ένα σύμβολο αλληλεγγύης βαθιάς πολιτικής σημασίας, συλλογικότητας και αυτοδιαχείρισης.

Μέσω τέτοιων κινήσεων διατηρούμε την ανθρωπιά μας και ενισχύουμε τον κοινωνικό ιστό, προάγοντας την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Περιμένουμε ότι όσοι βρουν όφελος από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης θα νιώσουν την ανάγκη να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα μας και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να αποδείξουμε ότι όταν χρεοκοπούν οι τράπεζες δεν χρεοκοπεί ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι της.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κλείσιμο ραντεβού: 25217-77038 και 6984286106 (Δευτέρα-Παρασκευή 10-12π.μ. & 6-8μ.μ.)
email: politesdramas@gmail.com
www.politesdramas.gr

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012
από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 11:45 μ.μ.