17 Μαΐ 2012

Κομοτηνή: Έγινε είκοσι χρονών


Είκοσι χρόνια γιορτάζει φέτος το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, διοργανώνει και πάλι στην Κομοτηνή για 20η συνεχή χρονιά από αύριο έως τις 20 Μαΐου το κλασσικό πια συνέδριό του.


Στην πρωτεύουσα της Θράκης θα βρεθούν αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Εφέτος θα πραγματοποιηθούν 5 Σεμινάρια και 3 παράλληλες δράσεις όπου θα παρουσιαστούν προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Στην τελετή έναρξης, την Παρασκευή στις 20.00, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Osnabrueck, Γερμανίας κα Renate Zimmer με θέμα "Επιδράσεις της Πρώιμης Φυσικής Δραστηριότητας στη Γνωστική και Κοινωνικο-συναισθηματική Ανάπτυξη". «Κυρίαρχος στόχος και του 20ου Συνεδρίου παραμένει η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων και η ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία» δήλωσε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κώστα.