17 Μαΐ 2012

Η εκλογή νέων βουλευτών φέρνει αναγκαίο οξυγόνο στη Ν.Δ.

Απογευματινές ώρες χθες (15/5/2012) πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεδρίαση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με τους εκλεγέντες πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο Βουλευτές (σύνολο 37).

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε με έμφαση το ότι η εκλογή των νέων βουλευτών φέρνει το αναγκαίο οξυγόνο στη παράταξη.


Δήλωσε δε χαρακτηριστικά προς τους νέους βουλευτές : « είσθε η ανανέωση της δύναμης του κόμματος αλλά και η δύναμη της ανανέωσης αυτού».
 
Στη συνέχεια προέβη σε μια ανασκόπηση της πορείας του κόμματος και της πολιτικής κατάστασης της Χώρας, ως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τελευταία πρωτόγνωρη από πολλές απόψεις Κοινοβουλευτική περίοδο. Εστίασε δε την αναφορά του :

α)  Στον αγώνα του για να πείσει την Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» για την λανθασμένη και καταστροφική για τη Χώρα ακολουθητέα οικονομική πολιτική, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα, μολονότι έβαλε «πλάτες» σε μια σειρά ζητημάτων που είχαν να κάνουν με την πορεία της Χώρας και ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα.

β) Στην αγωνιώδη προσπάθεια του να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την λανθασμένη προτεινόμενη - ακολουθούμενη πολιτική τους για την έξοδο της Χώρας μας
από την κρίση, χωρίς δυστυχώς να εισακούεται, μένοντας ο ίδιος, αλλά και η  πατρίδα «γυμνοί από συμμάχους».

γ) Στην επιβεβλημένη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου , γεγονός που και οι αριστερές δυνάμεις του τόπου, αν και καθυστερημένα συμφωνούν πλέον σε μεγάλο βαθμό.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τόνισε, συμφώνησε και σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις του «εφαρμόσιμου», του πραγματοποιήσιμου και όχι του «ανεφάρμοστου» , του απραγματοποίητου.

δ) Στην ανάληψη πρωτοβουλιών, γεγονός που έπραξε και στο παρελθόν σε ό,τι αφορά την ενότητα δυνάμεων που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς,  ώστε να δοθεί κοινή μάχη  και στις επερχόμενες εκλογές.

Στο σημείο αυτό ζήτησε από τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές να καταβάλουν στο τομέα της ευθύνης τους κάθε προσπάθεια για την ενότητα του κεντροδεξιού χώρου, αλλά και την συστράτευση συγγενών δυνάμεων για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να υπάρξει Κυβέρνηση, γιατί αυτό το έχει ανάγκη η πατρίδα και όχι η Νέα Δημοκρατία.