4 Μαΐ 2012

Το μήνυμα της νίκης δόθηκε στην κεντρική ομιλία της Άννας Μαρίας Νταϊλάκη

Με την Κεντρική ομιλία στον αίθριο χώρο του Ξενία ολοκλήρωσε, την Πέμπτη, τον προεκλογικό της αγώνα η υποψήφια Βουλευτής Ν. Δράμας της Ν.Δ., Άννα Μαρία Νταίλάκη. Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών,  παρακολούθησε την ομιλία της κ. Νταϊλάκη, έδωσε το μήνυμα της νίκης για την Κυριακή. Δραμινοί όλων των ηλικιών έδωσαν συναμικό παρόν στη συγκέντρωση, ενώ παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, καταχειροκροτούμενος, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., και συγγενής της κ. Νταϊλάκη,  Σταύρος Δαϊλάκης, 


Με απλά λόγια, κατανοητή και προσιτή η κ. Νταϊλάκη γύρισε την πλάτη στον ξύλινο πολιτικό λόγο, υπερτονίζοντας την αποστασιοποίησή της από παρωχημένες και επικίνδυνες πολιτικές. Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα λάθη, τις παραλήψεις και τις πράξεις που οδήγησαν τη χώρα στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα.

Κάλεσε όλους να συμμετάσχουν συνειδητά και έξω από αγκυλώσεις στις εκλογές αυτές, επιλέγοντας νέα πρόσωπα.

Έκανε σαφείς αναφορές στη διαφθορά, αναφέροντας: «Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τη διαφθορά στην πολιτική σκηνή. Περισσότερο εξοργισμένος όμως είναι με την «αμνηστία» ορισμένων πολιτικών. Το πολιτικό σύστημα πρέπει  να προχωρήσει σε κάθαρση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με συγκεκριμένες διαδικασίες. 

Με την παραίτηση των βουλευτών από την ασυλία, να καταργηθεί δηλαδή το άρθρο που καθιερώνει το ακαταδίωκτο των πολιτικών προσώπων. 

Επίσης,  κάθε αδίκημα που έχει να κάνει  με δημόσιο χρήμα, πρέπει να είναι απαράγραπτο και μάλιστα, να διώκεται ποινικά από τον Εισαγγελέα, και όχι από την Βουλή, και να δικάζεται σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία, όπως δικάζονται όλοι οι πολίτες»

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ζητούμενο, την ανάπτυξη, τονίζοντας τα εξής:

«Η ανάπτυξη δε θα επέλθει με ευχολόγια, αλλά με δραστικές παρεμβάσεις, στους θησαυρούς που ούτως ή άλλως έχει ο τόπος μας. Στην Ελλάδα είναι απαραίτητη η συνολική ανασυγκρότηση των παραγωγικών δομών, ώστε να αρχίσουμε να παράγουμε.

Στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, των εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας. Ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας, είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.  Υπάρχει περιθώριο για επαναφορά του κλάδου στην ανάπτυξη. η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν νας γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Με ένταση  στη μεταποίηση, την ποιότητα, την πιστοποίηση, των προϊόντων αλλά και, για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, στις νέες μορφές ένωσης των παραγωγών, μπορούμε να παράγουμε οι ίδιοι ότι καταναλώνουμε, και γιατί όχι, να εξάγουμε. Απαραίτητος είναι επίσης ο εκσυγχρονισμό της τουριστικής μας βιομηχανίας, ένα από τα μεγαλύτερα ατού μας. Mπορούμε στη Δράμα να στοχεύσουμε στον τουρισμό, αλλά όχι μόνο σε αυτόν, όπως για χρόνια προσπαθούσαν, πολλοί, να μας πείσουν να κάνουμε.»

Η κ. Νταϊλάκη αναφέρθηκε επίσης στην αποψίλωση της Δράμας και στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών.

«Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τη Δράμα. Όχι άλλη απαξίωση και ημίμετρα. Δεν μπορεί τη στιγμή που η Δράμα έχει αποψιλωθεί από επιχειρήσεις, από υπηρεσίες, τη στιγμή που κινδυνεύει να κλείσει το Νοσοκομείο, και ήδη έχουν κλείσει  Τμήματα των ΤΕΙ, να σχεδιάζουν να μας φέρουν Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών. 

Έτσι θα πετύχουμε την ανάπτυξη; Μεταφέροντας το πρόβλημα από τα μεγάλα αστικά Κέντρα στην περιφέρεια; 

Όχι. Αφού τόσα χρόνια μας είχαν ξεχασμένους, με τις ευλογίες και πολλών τοπικών παραγόντων, ας μας ξεχάσουν και τώρα, στο μοίρασμα των λαθρομεταναστών. Αρκετά!»

Κλείνοντας το λόγο της η κ. Νταϊλάκη, εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη στήριξη των Δραμινών στο πρόσωπό της:«Ο κόσμος πια αντιλαμβάνεται πολύ καλά ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, και ποιος του σφίγγει το χέρι μόνο για τις εκλογές.

Έτσι θα αποφασίσει ποιον θέλει να τον εκπροσωπήσει.

Μια πραγματική Δραμινή. Τη μόνη Δραμινή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. 

Εδώ γνωριζόμαστε όλοι. Είμαστε μαζί από παλιά και θα συνεχίσουμε να είμαστε και μετά τις εκλογές. Όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας».


1 ΣΧΟΛΙΑ:

+/- είπε...

+ !...

- Σου θυμίζω πως της Ελλάδας η εθνική
Κύπελλο ευρωπαϊκό πήρε με Γερμανό προπονητή.
Κι αυτοί που μένουν μόνιμα μα δεν γεννήθηκαν στη Δράμα
δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί,
και το καλο της Δράμας θέλουν όπως εσύ κι αυτοί.