17 Μαΐ 2012

Καβάλα: "Ψηλά ο πήχης" για το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων


Αφιερωμένο στην ποίηση με τίτλο «7+2» είναι το φετινό 55ο Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου.

«Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά παρά τις αντίξοες συνθήκες ως πράξη αντίστασης στη μιζέρια της εποχής, τη γενικότερη κατάσταση και σε όσους μας θέλουν χαμηλά» υποστήριξε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής. 


«Ο πολιτισμός είναι το τελευταίο ανάχωμα όπου θα αντισταθούμε στην κρίση» ανέφερε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ανέφερε ότι σημείο αιχμής του Φεστιβάλ είναι η ποίηση. «Και το τίτλος «7+2» επελέγη γιατί το 7 σηματοδοτεί τα θαύματα του κόσμου, τα οποία εμπεριέχουν την ποίηση και το 2 για τι η ποίηση είναι η παντοτινή μας συντροφιά- παρηγοριά» είπε χαρακτηριστικά.

Φέτος, το Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου ανέθεσε σε συγγραφείς, ηθοποιούς, ποιητές, μουσικούς, κινηματογραφιστές να αναλάβει ο καθένας τους μια προσωπικότητα της ποίησης. Το Μίλτο Σαχτούρη, το Νίκο Καρούζο, το Νίκο- Αλέξη Ασλάνογλου, το Μανόλη Αναγνωστάκη, τη Μάτση Χατζηλαζάρου, το Γιάννη Βαρβέρη, τον Αργύρη Χιόνη και τους Γιάννη Κωνσταντινίδη- Γ.Ξ.Στογιανίδη. Το σύνολο της δουλειάς θα παρουσιαστεί στις 30 και 31 Ιουλίου στο Κάστρο της Καβάλας.

Το 55ο Φεστιβάλ φιλοξενεί στα αρχαία θέατρα Φιλίππων και Θάσου παραστάσεις όπως:

** Ιππής του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ

** Αναζητώντας τον Αττίκ, του Λάμπρου Λιάβα

** Ιφιγένεια εν Αυλίδι, του Ευριπίδη από την 5η Εποχή

** Νεφέλες του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο

** Όρνιθες του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

** «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Νέου Κόσμου

** "Δον Ζουάν- Η επιστροφή" του Γιώργου Κιμούλη

** «Οι Άθλοι του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη

** «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» του Θεάτρου Βασιλάκου

** «Αμφιτρύων» του Μολιέρου από το Εθνικό Θέατρο

** «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το ΚΘΒΕ

** «Περικλής¨του Σέξπιρ, από το Εθνικό Θέατρο

** «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Επίσης θα φιλοξενηθούν συναυλίες με τον Μάριο Φραγκούλη, τον Φϊλιππο Πλιάτσικα και την Ελεονώρα Ζουγανέλη, ενώ θα υπάρξει συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, σε ένα «Gala Όπερας».