20 Απρ 2012

Timeline των εκλογών !!!

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Υπουργείο Εσωτερικών κατάρτισε τον πίνακα με τις προθεσμίες για τα διαδικαστικά των εκλογών.

Συγκεκριμένα – και με απλά λόγια:


ΣΗΜΕΡΑ λήγει η προθεσμία για τη δήλωση κομμάτων και συνδυασμών (ψηφοδελτίων) στον Άρειο Πάγο, καθώς και η προθεσμία για την παραίτηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, καθώς και των στρατιωτικών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

ΣΗΜΕΡΑ, επίσης, τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα η απαγόρευση της δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων στα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης.

ΑΥΡΙΟ θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων (σ.σ.: θα εγκριθούν τα ψηφοδέλτια) από τα αρμόδια Πρωτοδικεία και την ερχόμενη Τετάρτη ανακηρύσσονται και οι συνδυασμοί από τον Άρειο Πάγο.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να έχουν κλείσει οι πίνακες με όλα τα εκλογικά κέντρα και να έχουν διοριστεί οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Από εκείνη την ημέρα θα ενεργοποιηθεί ο σύνδεσμος «Μάθε πού ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου καθένας μπορεί με τα προσωπικά του στοιχεία να μάθει την ακριβή διεύθυνση του εκλογικού κέντρου όπου ψηφίζει.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 4ης Μαΐου ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος και «παγώνουν» ομιλίες, περιοδείες και κάθε άλλη δραστηριότητα.

Ραντεβού την Κυριακή, 6 Μαΐου στις κάλπες, από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.



Πηγή:www.capital.gr