3 Απρ 2012

Κοινή Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης

Με μεγάλη ανταπόκριση από στελέχη και εκπροσώπους φορέων, Πραγματοποιήθηκε από 26 έως 28 Μαρτίου 2012, στη Κομοτηνή, το Τελικό Συνέδριο για το Έργο ‘COASTANCE’ το οποίο ασχολείται με τη ‘Κοινή Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης και Πλημμύρισης για την αειφόρο διαχείριση της λεκάνης της Μεσογείου’. Το εν λόγω Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Εδαφικής Συνεργασίας MED. 


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την συνάντηση της τελευταίας  Επιτροπής Καθοδήγησης στη Μαρώνεια της Ροδόπης, στις 26/3, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εναπομένουσες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες από τη μεριά των εταίρων.  Στις 27/3, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ροδόπης το Τελικό Συνέδριο του Έργου COASTANCE.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της ΠΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Δαμιανίδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων κ. Καμπάς, ως εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γερακόπουλος, εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, οι καθηγητές του Δημοκριτείου Δρ.Κοτσοβίνος και Δρ. Συλαίος, στελέχη των αναδόχων του έργου, αλλά και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Παράκτιας Ζώνης (κ. Αφτιάς/Υδρονομή & κ. Καραμόσχος/Transcoop) καθώς και εταίροι άλλων έργων της αυτής θεματολογίας.

Τη συζήτηση συντόνισαν οι κ.κ. Κων.Κατσιμίγας, Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ και ο Paolo Lupino, Υπεύθυνος Συνιστώσας 5 του έργου.

Διαχειριστής του Έργου COASTANCE ήταν ο κ. Χρήστος Πάρτσιας.

Στις 28/3, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελέτης στο Φανάρι-Ροδόπης και στον υδροβιότοπο του Πόρτο Λάγος. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκπρόσωπος της ΠΑΜ-Θ συμμετείχε και στην τελική συνάντηση του Κροάτη εταίρου (Dubrovnik-Neretva County Regional Development Company), που έλαβε χώρα στο Dubrovnik στις 15 Μαρτίου 2012, παρουσιάζοντας τα παραδοτέα του Επικεφαλής Εταίρου.