5 Απρ 2012

Ροδόπη : Κοινωνικό Παντοπωλείο


Πρωτοβουλία για λειτουργία Κοινωνικού Συνεργατικού Παντοπωλείου, ανέλαβε το Σύλλογος Πολυτέκνων της Κομοτηνής, επιχειρώντας να δώσει διέξοδο στους κατοίκους της Ροδόπης, οι οποίοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα είδη πρώτης ανάγκης.


Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης, Στέφανος Τζώγας, τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταστατικές συγκεντρώσεις, στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, πέραν από τους Πολύτεκνους, προκειμένου να καταρτισθεί το καταστατικό λειτουργίας του Παντοπωλείου, στο οποίο μερίδιο θα έχουν όλοι οι συμμετέχοντες.

Μάλιστα επεσήμανε ότι έχουν ξεκινήσει οι επαφές και οι συνεργασίες με τους παραγωγούς της Ροδόπης, οι οποίοι αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προμήθεια ειδών σε χαμηλές τιμές, χωρίς τους μεσάζοντες.

Η λειτουργία του παντοπωλείου προσδιορίζεται χρονικά το ερχόμενο φθινόπωρο με χειμώνα. «Αυτό που πρέπει να χτίσουμε όμως μέσα από τη λειτουργία του παντοπωλείου, είναι η νέα νοοτροπία των Ελλήνων.

Αυτή η νέα νοοτροπία θα στηρίζεται στην κατανάλωση Ελληνικών και τοπικών προϊόντων και στη διάθεση για συνεργασία», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Τζώγας.

ert