17 Απρ 2012

Με συκοφαντίες δεν ακυρώνεται το κοινωνικό έργο της Δημοτικής Αρχής

Μετά το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε από τη μη θεώρηση των ενταλμάτων από την επίτροπο και αφορούσε  στις διατακτικές των απόρων οικογενειών για το Πάσχα, προέκυψαν κωμικοτραγικές και σκηνοθετημένες παραστάσεις με πρωταγωνιστές συγκεκριμένα γραφικά άτομα συνεπικουρούμενα από τον τηλεοπτικό σταθμό Star Δράμας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είναι υποκινητές άσχημων καταστάσεων και συμπεριφορών που ξεπερνούν κάθε όριο.


Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο συγκεκριμένος σταθμός έχει αναλάβει το έργο της κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής και της μεροληπτικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Η στάση του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού δεν είναι τυχαία. 

Είναι γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Αραμπατζής είναι κουμπάρος και στενός συνεργάτης του Θωμά Μαργαρίτη. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η σύζυγος του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ήταν νομική σύμβουλος του Φεστιβάλ του Δήμου κατά την θητεία του Θωμά Μαργαρίτη, ως Δημάρχου. Επίσης  και η κόρη της συνιδιοκτήτριας του σταθμού κ.  Λάμπογλου ήταν ειδικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του τέως Δημάρχου Θωμά Μαργαρίτη.

Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Δήμος Δράμας εδώ και ένα χρόνο έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά κοινωνικά θέματα και προβλήματα, συγκεκριμένα:

Μείωσε τα Δημοτικά τέλη για όλους τους Δημότες.

Μείωσε τους λογαριασμούς του νερού έως 42% για το 50% των νοικοκυριών.

Ενίσχυσε οικονομικά 734 οικογένειες συνδημοτών μας.

Ανέλαβε μέρος του κόστους για το συσσίτιο απόρων που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη.

Εξαπλασίασε τους πόρους του Δήμου που διατίθενται για δράσεις στήριξης άπορων Δημοτών και αύξησε το ποσό στις 300.000 ευρώ.

Προχωρά στην δημιουργία Δημοτικού ιατρείου στο ισόγειο του πρώην Δημαρχείου.

Προχωρά στην δημιουργία κέντρου κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο)  και

Προχωρά σε σειρά δεκάδων ακόμη παρεμβάσεων που αφορούν τον κοινωνικό τομέα και τους οικονομικά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Σε ότι αφορά την μη έγκριση των ενταλμάτων  από την επίτροπο είναι προφανές  ότι η πρόταση της επιτρόπου, δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία που αποφάσισε  ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας. Πρόκειται για μία  εντελώς διαφορετική διαδικασία που δεν σχετίζεται με διαγωνισμούς   και προμήθεια τροφίμων αλλά  με διατακτικές και απόδοση τροφοεπιταγών στους απόρους συνδημότες μας. Επίσης πρέπει να γίνει γνωστό ότι: 

Η διαδικασία που έγινε από τον Δήμο και είναι  πέρα για πέρα νόμιμη, είναι η ίδια διαδικασία που ακολουθούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και η ίδια με αυτήν που ενέκρινε η συγκεκριμένη επίτροπος τα περασμένα Χριστούγεννα και το προηγούμενο Πάσχα ο προηγούμενος Επίτροπος.

Οι πολιτικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο Δήμος στο ίδιο θέμα λήφθηκαν ομόφωνα από τις Δημοτικές παρατάξεις.

Οι ενέργειες που αποφασίστηκαν, δρομολογήθηκαν έγκαιρα και οι διατακτικές υποβλήθηκαν από τις 28 Μαρτίου οπότε και υπήρχε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να υπογραφούν από την επίτροπο.

Η διάθεση των διατακτικών δεν υπόκειται σε διαδικασίες προμήθειας, γι’ αυτό άλλωστε και τις προηγούμενες φορές ξεπερνούσε το όριο της ανάθεσης.

Παίρνοντας  αφορμή από αυτήν την εξέλιξη μία μερίδα εκπροσώπων της αντιπολίτευσης. 

Αγνόησε πλήρως τις υπηρεσίες του Δήμου αναιρώντας ακόμη και την δική της ψήφο για την διαδικασία που επιλέχθηκε από τον Δήμο πριν από μερικές ημέρες.  Αγνόησε τη δική της επίσημη αρνητική στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην επίτροπο για το θέμα της επιχορήγησης της Δόξας Δράμας και του καρναβαλιού της Χωριστής. Αγνόησε την επίσημη θέση του Συλλόγου των εργαζομένων, που εκφράζει την αγανάκτηση του για τον τρόπο λειτουργίας της επιτρόπου.

Έτσι λοιπόν δεν δίστασαν για ένα καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα να στήσουν μια ακόμη «δίκη» στο τηλεοπτικό δικαστήριο  Star Δράμας, φυσικά με μόνιμο κατηγορούμενο τη Δημοτική Αρχή και δημόσιους κατήγορους τους γνωστούς γραφικούς, οι οποίοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την εμπάθεια τους στην παράταξη «Πόλη+Ζωή».

Εμείς επισημαίνουμε πως πρέπει να επικρατήσει η αλήθεια. Τα Μ.Μ.Ε. οφείλουν να επιτελούν το έργο τους με ήθος και κανόνες δεοντολογίας. Ο κόσμος διαθέτει κρίση και μνήμη και έχει αποκτήσει ευρύτατη  αντίληψη . Όσοι προσπαθούν να του ρίξουν στάχτη στα μάτια πρέπει να αποκαλυφθούν. Να πέσει η μάσκα του δήθεν υπερασπιστή των αδυνάτων από όσους αυτοπροβάλλονται ως «λειτουργοί» της ενημέρωσης, φορώντας τον μανδύα του δημοσιογράφου. Δυστυχώς πίσω από κάθε ρεπορτάζ τους κρύβεται η εκδικητικότητα για τις εξυπηρετήσεις και τις χάρες που χάσανε και ανήκουν στο παρελθόν.



Γραφείο Τύπου
Τηλ. 2521047285
Fax. 2521030953
e-mail: poli-zoi@otenet.gr
Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr
Διεύθυνση: Ηπείρου 41