8 Απρ 2012

Το ηλεκτρονικό φροντιστήριο : Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας Β' φάση


Συνάντηση 13η:
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Β φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2012 στο 1 ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, με την συμμετοχή 38 μαθητών απ΄ όλη την Ελλάδα.
Η διαδικασία ξεκίνησε μετην απονομή των βραβείων στους μαθητές και ακολούθησε η εξέταση η οποία διήρκεσε 3 ώρες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, έδωσαν το παρόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας εκφράζοντας έτσι την αγάπη τους για τη Βιολογία και εξέφρασαν την ικανοποιήσή τους για το υψηλό επίπεδο των θεμάτων.

Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, 2 μαθητές από την περιφέρειά μας και συγκεκριμένα ο Πιάλογλου Κωνσταντίνος και η Μίγγου Γεωργία από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης κατάφεραν να προκριθούν στην Γ φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Γ φάση έχει εργαστηριακό χαρακτήρα. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή επιτυχία και θέση στην επόμενη φάση.
Επίσης αναρτούμε τα θέματα της Β φάσης για να τα δουν και οι υπόλοιποι μαθητές που ενδιαφέρονται για το μάθημα της Βιολογίας αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν στο διαγωνισμό.


Μπουντούκας Παναγιώτης, Μοριακός Βιολόγος & Γενετιστής Ph.D.
Λαμπροπούλου Βασιλική, Μοριακή Βιολόγος & Γενετίστρια