2 Απρ 2012

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων υποψηφίων βουλευτών με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές.

Η συγκομιδή ήταν πολύ φτωχή και δείχνει το μειωμένο ενδιαφέρον σε σχέση με το παρελθόν. Μόλις οκτώ τολμηροί κατέθεσαν αιτήσεις σε όλη την Θράκη.


Πιο συγκεκριμένα στον Έβρο κατέθεσαν αιτήσεις ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Θεοδώρου ( φωτο ) και ο επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών Σταμάτης Γεωργούλης. Με δεδομένη την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των τριών σημερινών βουλευτών, Γιώργου Ντόλιου, Όλγας Ρενταρή και Ελένης Τσιαούση, απομένει ακόμα μια θέση για να συμπληρωθεί το εξαμελές ψηφοδέλτιο.

Στην Ροδόπη την μία και μοναδική αίτηση κατέθεσε ο ειδικευόμενος χειρούργος Χρήστος Σίμογλου. Με δεδομένη την συμμετοχή των σημερινών βουλευτών Γιώργου Πεταλωτή και Αχμέτ Χατζηοσμάν, απομένουν δυο ακόμα θέσεις για να συμπληρωθεί το πενταμελές ψηφοδέλτιο. Ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Νικολαϊδη και Γιώργου Μανανά.

Καλύτερα τα πράγματα στην Ξάνθη όπου κατέθεσαν αίτηση πέντε ενδιαφερόμενοι: ο δικηγόρος Δημήτρης Σαλτούρος, ο επιχειρηματίας Ανέστης Αντωνιάδης, ο συνδικαλιστής της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Δόντσος και από την πλευρά της μειονότητας ο Ιμπραχήμ Χασάν.

Η σύνθεση όμως του ψηφοδελτίου αποτελεί γρίφο καθώς ο Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε ότι δεν θα πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές, ενώ υπάρχουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την συμμετοχή του Τσετίν Μάντατζη από την οποία φαίνεται να εξαρτάται και η στάση του Παναγιώτη Σγουρίδη. Σε κάθε περίπτωση οι Νομαρχιακές θα συνεδριάσουν Δευτέρα-Τρίτη προκειμένου να καταλήξουν στις δικές τους προτάσεις, τις οποίες θα στείλουν στην Αθήνα όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις, πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Γράφτηκε από τον  Βουκουρεσλής Μανόλης