6 Απρ 2012

Θ. Μαργαρίτης : Απορρίφθηκε η Τροπολογία Αηδόνη

Κύριε Αηδόνη, το ψέμα σας έχει κοντά πόδια. Πανηγυρίζετε για τροπολογία που δήθεν έγινε αποδεκτή, ενώ αυτή απορρίφθηκε.

Στην χθεσινή μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του  ΤΟΠΙΚΟΎ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΎ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΣΤΑΡ», όπου ο τέως Δήμαρχος Δράμας κ.  Θ. Μαργαρίτης έδινε συνέντευξη, έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Αηδόνη , όπου μίλησε επί του «επιτεύγματος του», να περάσει τροπολογία με αριθμό 923/61 υπέρ εταιρείας της Δράμας με την επωνυμία «ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗ»


Είπε ο κ. βουλευτής ότι με παρέμβαση του, πέρασε τροπολογία με αριθμό 923/61  υπέρ της «ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗΣ» που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δημιουργηθεί σε ιδιώτες που ανέλαβαν μια χρεοκοπημένη επιχείρηση. Μίλησε μάλιστα στην τηλεφωνική του παρέμβαση, για διακομματική συμφωνία και διακομματική συναίνεση. 

Ανατρέχοντας στα πρακτικά της βουλής με ημερομηνία 5-4-2012,  ημέρα Πέμπτη, δηλαδή χθες που έκανε την τηλεφωνική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό  «ΣΤΑΡ» ο κ. βουλευτής, διαπιστώνεται ότι η τροπολογία με αριθμό 923/61 που ζήτησε, συζητήθηκε μεν, αλλά τελικά δεν πέρασε από τη βουλή. 

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο βουλευτής κ. Αηδόνης βγήκε να πανηγυρίσει για κάτι που δήθεν πέτυχε, το οποίο δεν ψηφίστηκε από τη βουλή. Αυτό ο λαός το λέει χοντροκομμένο ψέμα.  Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των βουλευτών να παρουσιάσουν έργο για να επανεκλεγούν, αλλά τέτοιες χοντράδες από τον κ. Αηδόνη κανείς Δραμηνός δεν τις περίμενε. Συνιστώ στον κ. Αηδόνη ψυχραιμία. Με ψέματα δεν επανεκλέγεται κανένας. 

Για του λόγου του αληθές επισυνάπτω τα πρακτικά της βουλής της 5-4-2012, με προεδρεύουσα την Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση. 

Επισημαίνω ότι, όπως προκύπτει από το κείμενο του πρακτικού της βουλής ο κ. Παντελής Οικονόμου  είπε ότι : «στο βαθμό που δεν θα διαφωνήσει κάποια πτέρυγα της βουλής θα καταθέσει για να γίνει δεκτή η τροπολογία του κ. Αηδόνη (923/61). Παίρνοντας το λόγο η Υπουργός Ανάπτυξης κ. Διαματοπούλου είπε επί λέξει: 

«Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να πω ότι μετά από συνεννόηση και εντολή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς, οι τροπολογίες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές είναι μόνο αυτές που έχουν σχέση αυστηρά με το μνημόνιο  και με τις υποχρεώσεις της χώρας. Γι’ αυτό και από τον Υπουργό Οικονομικών γίνεται γνωστό σε μένα ότι τροπολογίες με αριθμό 923/61, (τροπολογία Αηδόνη για την ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗ) και 950/70 , δεν θα γίνουν αποδεκτές όπως και καμία άλλη».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των βουλευτών  και με προεδρεύοντα τον  κ. Βαϊτση Αποστολάτο έγινε ονομαστική ψηφοφορία  όπου ψήφισαν 240 βουλευτές  και καταψήφισαν την τροπολογία Αηδόνη. 

Αναφέρεται στα πρακτικά της βουλής επί λέξει: « Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 981 και ειδικό 89 έγινε δεκτή όπως τροποποιήθηκε από την κ. Υπουργό κατά πλειοψηφία». Άρα η τροπολογία Αηδόνη υπέρ της «ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗΣ» με αριθμό 923/61 δεν έγινε αποδεκτή.  Έγινε αποδεκτή μόνο η τροπολογία με γενικό αριθμό 981/89 που αφορά άλλο θέμα και όχι την «ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗ»

Στο ίδιο το κείμενο του πρακτικού της βουλής υπάρχει τοποθέτηση του κ. Αναπληρωτού Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, που αναφέρει επί λέξει: «Η κ. Διαμαντοπούλου δεν είπε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε αυτό το οποίο διάβασε. Είπε, γιατί ήμουν εκεί και άκουγα, ότι «κατά εντολή του πρωθυπουργού σας λέω ότι αυτές οι τροπολογίες  (άρα και η τροπολογία Αηδόνη) ως άσχετες με το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου και κατόπιν  του ότι, ούτε εμείς έχουμε δεχθεί καμία τροπολογία που δεν σχετίζεται με το νομοσχέδιο μας, δεν γίνονται αποδεκτές από το Υπουργείο Οικονομικών.  

Και ως επισπεύδουσα υπουργός έκανε αυτή την ανακοίνωση στη βουλή. Τώρα, που βρέθηκε ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτές οι τροπολογίες να μην ψηφιστούν, νομίζω ότι μάλλον σε μία παρανόηση μέσα στην αίθουσα μπορεί να οφείλεται.  Άρα, το λέμε ωραία, καθαρά και ξάστερα και τακτοποιημένα. Και εκτός όλων των άλλων σας υπενθυμίζω ότι η σχετική τροπολογία δεν έχει ψηφιστεί (τροπολογία Αηδόνη)». 

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος λέει επί λέξει: «κύριε πρόεδρε, άκουσα πολλούς συναδέλφους να τοποθετούνται πάνω στο ζήτημα το οποίο δημιουργήθηκε με τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές. Θέλω να πω τα εξής, με αφορμή και την τοποθέτηση που έκανε και η συνάδελφος κ.  Διαμαντοπούλου.  Είπε η κ. Διαματοπούλου ότι, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της κυβέρνησης αυτή η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.   

Είναι μια επικοινωνία που είχα και εγώ με τον πρόεδρο της κυβέρνησης. Και ότι κάθε τροπολογία έπρεπε πρώτα να ελεγχτεί από την κυβέρνηση και από το γραφείο του πρωθυπουργού για να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε αν σχετίζονται με επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Και οι δύο περιπτώσεις δηλαδή 923/61 (τροπολογία Αηδόνη) και 950/70 (που αφορά άλλο θέμα) δεν εμπίπτουν σ’ αυτές τις κατηγορίες. Ακριβώς αυτήν την άποψη διατύπωσε η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου. Την ίδια άποψη διατυπώνω και εγώ».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος είπε επί λέξει τα εξής: « με τις αλλεπάλληλες τροπολογίες, μιλώ και για το νομοσχέδιο του κ. Βορίδη υπήρξε μια παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος επισήμανε στους υπουργούς ότι δεν μπορούν παραμονές προεκλογικής περιόδου και την ώρα που φέρνουμε κάποια αναγκαία νομοσχέδια, να γίνονται αυτά  οχήματα για διάφορες άσχετες τροπολογίες από την πίεση που όλοι νιώθουμε αυτές τις ημέρες. Αυτή ήταν λοιπόν, η προοπτική, την οποία είπε ο Πρωθυπουργός.   

Η κ. Διαμαντοπούλου, λοιπόν, είπε ότι στα πλαίσια αυτής της γενικής προτροπής του Πρωθυπουργού και κατόπιν ενημέρωσής της από το Υπουργείο Οικονομικών -και το είπε ως επισπεύδουσα Υπουργός στο νομοσχέδιο-  ότι δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η τροπολογία η οποία προτάθηκε» 

Είναι παραπάνω από εμφανές,  σύμφωνα με τα ανωτέρω, ότι η τροπολογία Αηδόνη  με αριθμό 923/61 απερρίφθη από τη βουλή.  

Στο γεγονός της απόρριψης της τροπολογίας του Αηδόνη αναφέρθηκε και η Δημοσιογράφος Έλλη Στάη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Είναι απορίας άξιον πως ο κ. Αηδόνης έβγαλε και δελτίο τύπου λέγοντας ότι « δεκτή έγινε η τροπολογία σχετική με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν σε ιδιώτες, οι οποίοι ανέλαβαν χρεοκοπημένη επιχείρηση.  Πανηγυρίζει δηλαδή για μια τροπολογία η οποία έχει απορριφθεί. Έλεος. Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια.  Αντί να μη μιλήσει ο κ. Αηδόνης καθόλου… κάνει και τον κόκορα.

1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή με ψέμματα έβγαινε αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα... μπράβο στο Θωμά που το έψαξε και βρήκε την αλήθεια!!!